Gulaš sa vinom
Potrebno je:
- 700 g junećeg mesa
- 2 kašike ulja
- 1 kašika masti
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 1 kašika aleve paprike
- 1/2 vezice peršuna
- 1 lovorov list
- 1 grančica svežeg, ruzmarina
- 100 ml crnog vina
- 100 ml pasiranog paradajza
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 kašičica šećera
- 200 g sitnih šampinjona
- biber
- suvog biljnog začina
Priprema:
1. U dublji tiganj staviti ulje i
mast, pa staviti na vatru, da se zagreje. Juneće meso iseći na kocke i
staviti ga na zagrejanu masnoću, da se prži.
2. Kada meso pobeli i kada ispari
pola vode, koju je meso pustilo, dodati crni luk, sitno isečen, pasirani
paradajz, alevu papriku, lovor, ruzmarin, biber i suvi biljni začin
(biber i suvi biljni začin dodati po ukusu).
3. Dobro promešati i dinstati na
tihoj vatri, uz postepeno dodavanje vode, sve dok meso ne omekša. Kada
meso bude mekano dodati šampinjone, isečene na pola.
4. Nastaviti sa dinstanjem, oko 10-ak minuta, pa dodati crno vino, paradajz pire, beli luk i iseckani peršun. Dobro promešati.
5. Dinstati dok se sok ne zgusne.
6. Poslužiti uz obarenu testeninu.
Коментари
Постави коментар