Gulaš sa vinom
Potrebno je:
- 700 g junećeg mesa
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašika masti
 - 2 veće glavice crnog luka
 - 3 veća čena belog luka
 - 1 kašika aleve paprike
 - 1/2 vezice peršuna
 - 1 lovorov list
 - 1 grančica svežeg, ruzmarina
 - 100 ml crnog vina
 - 100 ml pasiranog paradajza
 - 2 kašike paradajz pirea
 - 1 kašičica šećera
 - 200 g sitnih šampinjona
 - biber
 - suvog biljnog začina
 
Priprema:
      1. U dublji tiganj staviti ulje i 
mast, pa staviti na vatru, da se zagreje. Juneće meso iseći na kocke i 
staviti ga na zagrejanu masnoću, da se prži.
     
    
      2. Kada meso pobeli i kada ispari 
pola vode, koju je meso pustilo, dodati crni luk, sitno isečen, pasirani
 paradajz, alevu papriku, lovor, ruzmarin, biber i suvi biljni začin 
(biber i suvi biljni začin dodati po ukusu).
     
    
      3. Dobro promešati i dinstati na 
tihoj vatri, uz postepeno dodavanje vode, sve dok meso ne omekša. Kada 
meso bude mekano dodati šampinjone, isečene na pola.
     
    
      4. Nastaviti sa dinstanjem, oko 10-ak minuta, pa dodati crno vino, paradajz pire, beli luk i iseckani peršun. Dobro promešati.
     
    
      5. Dinstati dok se sok ne zgusne.
     
    
      6. Poslužiti uz obarenu testeninu.
     
    



Коментари
Постави коментар