Posni kroasani - na moj način
Testo:
- 420 g brašna (T-400 meko)
 - 80 g pudinga sa ukusom vanile
 - 1 kašičica soli
 - 2 kašičice smeđeg šećera
 - 1 kesica suvog kvasca
 - 1 kesica burbon vanilinog šećera
 - 100 ml ulja
 - 220 ml tople vode
 
Za premazivanje testa :
- 150 g margarina sa ukusom vanile
 - (prethodno zamrznut)
 
...i još:
- marmelada od šipuraka
 - margarin sa ukusom vanile
 - ulje
 - voda
 
Priprema:
      1. U vanglicu staviti brašno, 
puding, so, šećer, vanilin šećer i suvi kvasac. Varjačom promešati. 
Zatim dodati ulje i sa, toplom, vodom zamesiti testo. Ne dodavati više 
brašna, već nauljiti ruku i testo mesiti dok ne postane elastično i da 
se ne lepi za ruku. Zamešeno testo prekriti providnom folijom i ostaviti
 da naraste, da udvostruči svoju zapreminu. 
     
    
      2. Naraslo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu, rukom ga izdužiti u oblik valjka i podeliti na dva, jednaka, dela. 
     
    
      3. Uzeti prvu polovinu testa i 
podeliti je na šest delova. Svaki deo razviti u veličini manje tacne. 
Staviti prvi, razvijeni, deo na radnu površinu i preko narendati deo, 
zamrznutog, margarina (margarin podeliti na pola, da ima i za drugu 
polovinu testa). Nastaviti sa ređanjem i premazivanjem testa. Zadnja 
korica se ne premazuje. Dobijenu koru  razviti u što tanji krug. 
Razvijeni krug podeliti, prvo, na četiri dela, pa svaku četvrtinu testa 
iseći na četiri trougla. Na širi deo trougla staviti po punu kašičicu 
marmelade (ja sam koristila marmeladu od šipuraka, a vi stavite po vašem
 ukusu) i zaviti u kiflicu. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. 
Prekriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da narastu. 
Na isti način napraviti kiflice i od druge polovine testa.
     
    
      4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. 
Narasle kiflice premazati mešavinom ulja i vode, pa na svaku kiflicu 
staviti po komadić margarina (otprilike kao zrno pasulja). Staviti 
kiflice da se peču.
     
    
      5. Čim kiflice porumene izvaditi ih 
iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se, malo, prohlade. 
Zatim možete da ih uvaljate u šećer u prahu, a i ne morate (moji sinovi 
ne vole da se kiflice uvaljaju u šećer u prahu, pa sam samo nekoliko 
njih uvaljala, zbog slikanja...)
     
    
      6. Uživajte! Kiflice su, neodoljivo, hrskave, fantastičnog ukusa...
     
    



mnogo volim kiflice ove mi izgledaju jako lepe i ukusne
ОдговориИзбришиHvala!
Избриши