Punjene tikvice
Potrebno je:
- 3 (1,2 kg) veće tikvice
 
Fil:
- 500 g belog pilećeg mesa (bez koske)
 - 1 veća glavica crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 1 veća šargarepa
 - 2 sveže paprike
 - 1 veći paradajz
 - 200 g šampinjona
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice karija
 - 1/2 kašičice kurkume
 - ulje
 
...i još:
- 200 g kačkavalja
 - 1 čaša (180 g) kisele pavlake
 - sveži bosiljak
 - sveža žalfija
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na kockice, 
crni i beli luk sitno iseckati, paradajz, papriku i šampinjone iseći na,
 sitne, kockice, a kačkavalj i šargarepu, krupno, izrendati.
     
    
      2. Tikvice oprati (ne ljuštiti) i 
preseći na pola, po dužini. Svakoj tikvici izdubiti sredinu. Sredinu 
tikvica iseckati na kockice i ostaviti na stranu. Izdubljene tikvice 
staviti u pleh, preko pek papira, pokriti alu folijom i staviti u, 
zagrejanu, rernu, na 200 stepeni - 10 minuta. Zatim tikvice izvaditi, 
ocediti vodu, koju su pustile, i ostaviti ih na stranu.
     
    
      3. Na zagrejano ulje staviti 
iseckani crni i beli luk, kao i iseckano pileće meso. Posuti biberom i 
biozačinom i staviti da se dinsta. Kada meso promeni boju ubaciti 
iseckani paradajz i pečurke. Promešati i dinstati dok meso ne omekša, a 
tečnost pola ne ispari. Zatim dodati iseckanu papriku, isečenu sredinu 
tikvica i izrendanu šargarepu, Posuti karijem i kurkumom i dinstati dok 
ne ostane samo malo tečnosti. Na kraju dodati sitno iseckani bosiljak i 
žalfiju (količina po ukusu). Dobro promešati i skloniti sa vatre.
     
    
      4. Uzeti odgovarajuću posudu za 
rernu, podmazati je uljem i poređati tikvice. Rešetkastom kašikom 
uzimati fil i puniti tikvice. Kiselu pavlaku, dobro, umutiti viljuškom i
 premazati preko svake tikvice. Na kraju, preko tikvica staviti 
izrendani kačkavalj i staviti da se zapeču u, prethodno zagrejanu, 
rernu, na 190 stepeni.
Poslužiti sa salatom, po izboru.
     
    



svaka čast Verice, ovo mora da je suuuupeeer
ОдговориИзбриши