Aromatične projice

Potrebno je:

  • 140 g palente
  • 210 g pšeničnog brašna
  • 200 g jogurta
  • 80 ml ulja
  • 200 ml mleka
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica bosiljka (osušenog)
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 250 g sira
  • susam

Priprema:

1. U, dublju, vanglicu razbiti jaja i, žicom za mućenje, umutiti ih (samo ih sjediniti). Dodati ulje, jogurt i mleko. Promešati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti palentu, pšenično brašno, so i prašak za pecivo. Suvu smesu sipati, odjedanput, u tečnu smesu i, žicom, dobro umutiti.
3. Dodati origano, bosiljak i beli luk u prahu. Na kraju, ubaciti sir, iseckan na kockice. Kašikom, dobro, promešati.
4. Veće kalupe za mafine (dobija se 12, većih, projica) podmazati uljem ili staviti papirne korpice (ja sam koristila silikonski kalup, pa nisam morala da ih podmazujem). Testo, ravnomerno, rasporediti, u otvore kalupa. Po površini posuti susam.
5. Kalup sa testom staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečene projice izvaditi iz rerne, malo prohladiti, pa ih izvaditi iz kalupa i poslužiti.

Коментари

Популарни постови