Palenta sa sirom i pečenicom
Potrebno je:
- 400 ml mleka
- 400 ml vode
- 16 punih kašika palente
- 60 g maslaca
- 400 g kravljeg sira
- 200 g dimljene pečenice
- 1 kašičica soli
Priprema:
1. Sastojci za spremanje palente su
predviđeni za četiri osobe, što znači, za manje ili više osoba, sami regulišite količinu sastojaka.
Maslac staviti u manju šerpicu, rastopiti ga, pa dodati iseckanu pečenicu, da se malo proprži. Izvaditi pečenicu iz masnoće, staviti je na tacnu i držati na toplom. Sir, viljuškom, izmrviti.
Maslac staviti u manju šerpicu, rastopiti ga, pa dodati iseckanu pečenicu, da se malo proprži. Izvaditi pečenicu iz masnoće, staviti je na tacnu i držati na toplom. Sir, viljuškom, izmrviti.
2. U dublju posudu sipati mleko,
dodati vodu, so i maslac, na kome se pržila pečenica. Staviti na,
srednju, vatru, da provri. Kada tečnost provri ubaciti izmrvljeni sir.
Promešati, pa kada ponovo provri, smanjiti temperaturu i, odjedanput,
dodati palentu. Mešati, na tihoj temperaturi, 8-10 minuta.
3. Skloniti sa vatre i raspodeliti u
tanjire. Preko posuti sa, proprženom, pečenicom i poslužiti. Palenta,
spremljena na ovaj način, je veoma, veoma ukusna. Isprobajte, pa će te
se uveriti!!
Коментари
Постави коментар