Piletina sa vrganjima
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 - 1 glavica crnog luka
 - 3 čena belog luka
 - 100 ml belog vina
 - 2 kašike paradajz pirea
 - 100 ml pavlake za kuvanje
 - 1/2 kg svežih vrganja
 - crni, mleveni, biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Marinada:
- 1 kašika soja sosa
 - 1 kašika vorčester sosa
 - 1 kašičica čili sosa
 - 2 kašike ulja
 - 1 kašičica meda
 - 1 kašika soka od limuna
 - 1/3 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 1/3 kašičice karija
 - 1/2 kašičice đumbira u prahu
 
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kockice i 
staviti ga u dublju posudu. Sastojke za marinadu dobro sjediniti i 
preliti preko pripremljenog mesa. Dobro promešati i ostaviti u frižider,
 oko dva sata.
     
    
2.U većem, dubljem, tiganju sipati 
ulje i staviti da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso, 
zajedno sa marinadom. Promešati, poklopiti i pržiti, na tihoj 
temperaturi, 10-ak minuta. 
     
    
3. Vrganje iseći na komade, po 
želji, staviti ih u odgovarajuću posudu, naliti sa vodom i staviti da 
provri. Kada voda provri, kuvati 5-10 minuta (u zavisnosti od starosti 
vrganja), ocediti i isprati hladnom vodom. 
Crni i beli luk iseckati sitno. Pripremljene vrganje i iseckani luk 
dodati u piletinu, koja se dinsta.
     
    
4. Promešati, poklopiti i nastaviti 
sa dinstanjem. Posle 10-ak minuta sipati belo vino i dodati paradajz 
pire. Promešati, posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, i 
nastaviti sa dinstanjem.
     
    
5. Kada ispari pola tečnosti dodati pavlaku za kuvanje i krčkati još pet minuta. 
Poslužiti uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар