Piletina sa vrganjima
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćenog)
- 1 glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- 100 ml belog vina
- 2 kašike paradajz pirea
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 1/2 kg svežih vrganja
- crni, mleveni, biber
- suvi biljni začin
- ulje
Marinada:
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašičica čili sosa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašika soka od limuna
- 1/3 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 1/3 kašičice karija
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kockice i
staviti ga u dublju posudu. Sastojke za marinadu dobro sjediniti i
preliti preko pripremljenog mesa. Dobro promešati i ostaviti u frižider,
oko dva sata.
2.U većem, dubljem, tiganju sipati
ulje i staviti da se ugreje. Na zagrejano ulje staviti pileće meso,
zajedno sa marinadom. Promešati, poklopiti i pržiti, na tihoj
temperaturi, 10-ak minuta.
3. Vrganje iseći na komade, po
želji, staviti ih u odgovarajuću posudu, naliti sa vodom i staviti da
provri. Kada voda provri, kuvati 5-10 minuta (u zavisnosti od starosti
vrganja), ocediti i isprati hladnom vodom.
Crni i beli luk iseckati sitno. Pripremljene vrganje i iseckani luk
dodati u piletinu, koja se dinsta.
4. Promešati, poklopiti i nastaviti
sa dinstanjem. Posle 10-ak minuta sipati belo vino i dodati paradajz
pire. Promešati, posuti sa suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu, i
nastaviti sa dinstanjem.
5. Kada ispari pola tečnosti dodati pavlaku za kuvanje i krčkati još pet minuta.
Poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар