Bakin kolač
Potrebno je:
- 4 jajeta
- 300 ml ulja
- 300 g šećera
- 250 ml mleka
- 600 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika ekstrata od limuna
Priprema:
1. U vanglicu razbiti jaja. Uz,
postepeno, dodavanje šećera mutiti, mikserom, dok se ne dobije penasti
krem. Zatim sipati mešavinu ulja i mleka. Polako, mikserom, sjediniti.
2. Dodati mešavinu brašna i praška
za pecivo. Dobro umutiti, da ne ostanu grudvice od brašna. Na kraju
ubaciti ekstrat limuna (ko želi može da narenda koricu limuna).
3. Kalup za bakin kolač uključiti da
se zagreje. Kada se kalup zagreje, na sredinu kalupa sipati po punu
kutlaču testa. Zatvoriti i peći bakin kolač (ja sam ga, na mom aparatu,
pekla, oko četiri minuta).
4. Pečeni bakin kolač vaditi na
tacnu i poslužiti. Bakin kolač, spremljen na ovaj način, je veoma ukusan
i ostaje mekan, sve dok se ne pojede (što je u mojoj porodici bilo jako
brzo).
Коментари
Постави коментар