Hleb sa heljdinim brašnom
Potrebno je:
- 450 g namenskog heljdinog brašna za hleb
 - 1 kesica suvog kvasca
 - 1 kašičica himalajske soli
 - 2 kašike maslinovog ulja
 - 300 ml tople vode
 
Priprema:
      1. U vanglicu staviti brašno, dodati
 kvasac, so i maslinovo ulje. Sa toplom vodom zamesiti testo. Zamešeno 
testo prekriti providnom folijom i ostaviti da naraste.
     
    
      2. Stranice kalupa za hleb, vel. 30x11x8cm, premazati uljem, a dno prekriti pek papirom. 
     
    
      3. Uskislo testo, nauljenim, rukama 
izdužiti (dužine kalupa, gde će se peći) i prebaciti u kalup. Prekriti 
ga folijom i ostaviti da, još jedanput, naraste.
     
    
      4. Rernu zagrejati na 180 stepeni. 
Narasli hleb premazati mešavinom suncokretovog ulja i vode (1:1) i 
staviti ga da se peče, 35 minuta. Pečeni hleb izvaditi, ponovo ga 
premazati mešavinom ulja i vode, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti 
ga, u kalupu, 10 minuta.
     
    
      5. Nakon tog vremena hleb izvaditi iz kalupa, umotati ga u kuhinjsku krpu i ostaviti da se prohladi. 
Prohlađeni hleb iseći i poslužiti. Hleb ima, fantastično, hrskavu koricu, a sredina je mekana i vazdušasta...
     
    



Коментари
Постави коментар