Keks torta sa jagodama i voćnim jogurtom

Potrebno je:

  • 900 g keksa pti ber
  • 1 l voćnog jogurta od jagoda
  • 5 kašika šećera u prahu
  • 1/2 kg jagoda

... i još:

  • 200 ml slatke pavlake

Priprema:

1. Keks izlomiti (svako parče keksa izlomiti na četiri dela) i staviti u veću i dublju posudu. Dodati šećer u prahu. Sipati, voćni, jogurt, pa drvenom kašikom, dobro, promešati.
2. Uzeti pleh, veličine 30x20 cm, i blago ga podmazati uljem. U pleh staviti polovinu smese sa keksom i ravnomerno je rasporediti.
3. Preko poređati polovinu jagoda, isečenih na pola (sečenom stranom ka keksu). Jagode malo pritisnuti, da "upadnu" u keks.
4. Preko jagoda staviti drugu polovinu keksa, pa, preko, poređati ostatak jagoda.
5. Čvrsto umutiti slatku pavlaku i premazati preko jagoda. Ostaviti kolač u frižider, najmanje 4-5 sati, da bi keks omekšao, pa ga poslužiti.

Коментари

Популарни постови