Keks torta sa jagodama i voćnim jogurtom
Potrebno je:
- 900 g keksa pti ber
 - 1 l voćnog jogurta od jagoda
 - 5 kašika šećera u prahu
 - 1/2 kg jagoda
 
... i još:
- 200 ml slatke pavlake
 
Priprema:
      1. Keks izlomiti (svako parče keksa 
izlomiti na četiri dela) i staviti u veću i dublju posudu. Dodati šećer u
 prahu. Sipati, voćni, jogurt, pa drvenom kašikom, dobro, promešati.
     
    
      2. Uzeti pleh, veličine 30x20 cm, i blago ga podmazati uljem. U pleh staviti polovinu smese sa keksom i ravnomerno je rasporediti.
     
    
      3. Preko poređati polovinu jagoda, isečenih na pola (sečenom stranom ka keksu). Jagode malo pritisnuti, da "upadnu" u keks.
     
    
      4. Preko jagoda staviti drugu polovinu keksa, pa, preko, poređati ostatak jagoda.
     
    
      5. Čvrsto umutiti slatku pavlaku i 
premazati preko jagoda. Ostaviti kolač u frižider, najmanje 4-5 sati, da
 bi keks omekšao, pa ga poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар