Pilav sa piletinom...ali, nešto sasvim novo
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćeno)
 - 160 g pirinča
 - 200 g šampinjona
 - 180 ml pileće supe
 - 180 ml kiselog mleka
 - 1/2 vezice peršuna
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 1 pileća kockica za supu
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Preliv:
- 2 jajeta
 - 180 ml kiselog mleka
 
...i još:
- 150 g izrendanog kačkavalja
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na kocke, 
staviti u manju šerpicu, naliti vodom i staviti da se skuva. Skuvano 
meso izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti na stranu.
     
    
      2. Crni i beli luk iseckati sitno i 
staviti, na malo ulja, da se proprže. Kada luk, malo omekša, ubaciti, 
oprani i isceđeni, pirinač. Pirinač propržiti da postane staklast, pa 
dodati skuvano, pileće, meso, iseckane pečurke i sitno iseckani peršun. 
Naliti sa skuvanom supom, dodati kiselo mleko, ubaciti kockicu pileće 
supe i dobro promešati. Dodati biber i suvi biljni začin, po ukusu.
     
    
      3. Rernu ugrejati na 170 stepeni. 
Pripremljenu smesu sa pirinčem ostaviti da provri, na tihoj temperaturi.
 Zatim smesu prebaciti u odgovarajući, podmazani pleh, pa pleh prekriti 
alu folijom (dobro pritisnuti stranice, da ne izlazi para, prilikom 
pečenja) i staviti u zagrejanu rernu, na 20 minuta. 
     
    
      4. Posle proteka datog vremena 
(pridržavajte se date temperature pečenja i vremena pečenja, pa će te 
dobiti pirinač, kao u najboljim kineskim restoranima - svako zrno je 
posebno i nije lepljivo) izvaditi pleh, preliti prelivom (za preliv 
dobro sjediniti jaja i kiselo mleko), posuti izrendanim kačkavaljem i 
vratiti da se kačkavalj rastopi i jelo dobije lepu, rumenu boju.
Poslužiti sa salatom, po izboru. 
     
    



Коментари
Постави коментар