Pilav sa piletinom...ali, nešto sasvim novo
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa (otkošćeno)
- 160 g pirinča
- 200 g šampinjona
- 180 ml pileće supe
- 180 ml kiselog mleka
- 1/2 vezice peršuna
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 pileća kockica za supu
- biber
- suvi biljni začin
- ulje
Preliv:
- 2 jajeta
- 180 ml kiselog mleka
...i još:
- 150 g izrendanog kačkavalja
Priprema:
1. Pileće meso iseći na kocke,
staviti u manju šerpicu, naliti vodom i staviti da se skuva. Skuvano
meso izvaditi rešetkastom kašikom i ostaviti na stranu.
2. Crni i beli luk iseckati sitno i
staviti, na malo ulja, da se proprže. Kada luk, malo omekša, ubaciti,
oprani i isceđeni, pirinač. Pirinač propržiti da postane staklast, pa
dodati skuvano, pileće, meso, iseckane pečurke i sitno iseckani peršun.
Naliti sa skuvanom supom, dodati kiselo mleko, ubaciti kockicu pileće
supe i dobro promešati. Dodati biber i suvi biljni začin, po ukusu.
3. Rernu ugrejati na 170 stepeni.
Pripremljenu smesu sa pirinčem ostaviti da provri, na tihoj temperaturi.
Zatim smesu prebaciti u odgovarajući, podmazani pleh, pa pleh prekriti
alu folijom (dobro pritisnuti stranice, da ne izlazi para, prilikom
pečenja) i staviti u zagrejanu rernu, na 20 minuta.
4. Posle proteka datog vremena
(pridržavajte se date temperature pečenja i vremena pečenja, pa će te
dobiti pirinač, kao u najboljim kineskim restoranima - svako zrno je
posebno i nije lepljivo) izvaditi pleh, preliti prelivom (za preliv
dobro sjediniti jaja i kiselo mleko), posuti izrendanim kačkavaljem i
vratiti da se kačkavalj rastopi i jelo dobije lepu, rumenu boju.
Poslužiti sa salatom, po izboru.
Коментари
Постави коментар