Pileći bataci u marinadi od jogurta
Potrebno je:
- 4 veća pileća bataka s karabatakom
- (otkošćena)
Marinada:
- 200 ml gustog jogurta
- 1 kašičica karija
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica susama
- 2 kašike sveže, iseckanog peršuna
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 srednja čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašičica soli
... i još:
- 4 mlade tikvice
Priprema:
1. Ovaj recept sam videla u časopisu - Bakina Kujna.
2. Otkošćene pileće batake s
karabatacima staviti u najlon kesu i tučkom za meso ih istanjiti.
Pripremljeno meso staviti u, odgovarajuću, posudu.
3. Marinada: Sve sastojke za
marinadu staviti u manju posudu i dobro ih izmešati. Sa pripremljenom
marinadom premazati svako parče mesa, sa obe strane. Marinirano meso
ostaviti u frižider, na četiri sata.
4. Tikvice oprati i, zajedno sa
korom, iseći ih na krugove, debljine 0,5cm. Posuti ih sa jednom
kašičicom soli, promešati i ostaviti da, tikvice, otpuste vodu (tikvice
staviti u tepsiju, ispod koje se stavi tanjirić, da bi tepsija bila pod
nagibom. Tako će voda da se slije na dno tepsije).
5. Ugrejati dobro gril tiganj, sa
vrlo malo maslaca/ulja. Meso izvaditi iz marinade i staviti da se prži,
na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se
isprži i druga strana mesa.
Prženo meso izvaditi na tacnu.
6. Tikvice staviti između dva sloja
kuhinjskog papira i blago ga pritisnuti rukama, da bi papir upio višak
vode.
Pripremljene tikvice stavljati da se prže u gril tiganju, na masnoći,
koju je meso otpustilo. Kada jedna strana porumeni okrenuti ih, da i
druga strana dobije lepu boju.
7. Tikvice poslužiti kao prilog uz meso. Dodati i salatu, po ukusu...
Коментари
Постави коментар