Pileći bataci u marinadi od jogurta
Potrebno je:
- 4 veća pileća bataka s karabatakom
 - (otkošćena)
 
Marinada:
- 200 ml gustog jogurta
 - 1 kašičica karija
 - 2 kašičice senfa
 - 1 kašičica majčine dušice
 - 1 kašičica susama
 - 2 kašike sveže, iseckanog peršuna
 - 3 kašike maslinovog ulja
 - 3 srednja čena belog luka
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašičica soli
 
... i još:
- 4 mlade tikvice
 
Priprema:
      1. Ovaj recept sam videla u časopisu - Bakina Kujna.
     
    
      2. Otkošćene pileće batake s 
karabatacima staviti u najlon kesu i tučkom za meso ih istanjiti. 
Pripremljeno meso staviti u, odgovarajuću, posudu.
     
    
      3. Marinada: Sve sastojke za 
marinadu staviti u manju posudu i dobro ih izmešati. Sa pripremljenom 
marinadom premazati svako parče mesa, sa obe strane. Marinirano meso 
ostaviti u frižider, na četiri sata.
     
    
      4. Tikvice oprati i, zajedno sa 
korom, iseći ih na krugove, debljine 0,5cm. Posuti ih sa jednom 
kašičicom soli, promešati i ostaviti da, tikvice, otpuste vodu (tikvice 
staviti u tepsiju, ispod koje se stavi tanjirić, da bi tepsija bila pod 
nagibom. Tako će voda da se slije na dno tepsije). 
     
    
      5. Ugrejati dobro gril tiganj, sa 
vrlo malo maslaca/ulja. Meso izvaditi iz marinade i staviti da se prži, 
na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se 
isprži i druga strana mesa. 
Prženo meso izvaditi na tacnu. 
     
    
      6. Tikvice staviti između dva sloja 
kuhinjskog papira i blago ga pritisnuti rukama, da bi papir upio višak 
vode.
Pripremljene tikvice stavljati da se prže u gril tiganju, na masnoći, 
koju je meso otpustilo. Kada jedna strana porumeni okrenuti ih, da i 
druga strana dobije lepu boju.
     
    
      7. Tikvice poslužiti kao prilog uz meso. Dodati i salatu, po ukusu...
     
    



Коментари
Постави коментар