Pileći bataci u marinadi od jogurta

Potrebno je:

  • 4 veća pileća bataka s karabatakom
  • (otkošćena)

Marinada:

  • 200 ml gustog jogurta
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica majčine dušice
  • 1 kašičica susama
  • 2 kašike sveže, iseckanog peršuna
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 srednja čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli

... i još:

  • 4 mlade tikvice

Priprema:

1. Ovaj recept sam videla u časopisu - Bakina Kujna.
2. Otkošćene pileće batake s karabatacima staviti u najlon kesu i tučkom za meso ih istanjiti. Pripremljeno meso staviti u, odgovarajuću, posudu.
3. Marinada: Sve sastojke za marinadu staviti u manju posudu i dobro ih izmešati. Sa pripremljenom marinadom premazati svako parče mesa, sa obe strane. Marinirano meso ostaviti u frižider, na četiri sata.
4. Tikvice oprati i, zajedno sa korom, iseći ih na krugove, debljine 0,5cm. Posuti ih sa jednom kašičicom soli, promešati i ostaviti da, tikvice, otpuste vodu (tikvice staviti u tepsiju, ispod koje se stavi tanjirić, da bi tepsija bila pod nagibom. Tako će voda da se slije na dno tepsije).
5. Ugrejati dobro gril tiganj, sa vrlo malo maslaca/ulja. Meso izvaditi iz marinade i staviti da se prži, na srednjoj temperaturi. Kada jedna strana porumeni, okrenuti da se isprži i druga strana mesa. Prženo meso izvaditi na tacnu.
6. Tikvice staviti između dva sloja kuhinjskog papira i blago ga pritisnuti rukama, da bi papir upio višak vode. Pripremljene tikvice stavljati da se prže u gril tiganju, na masnoći, koju je meso otpustilo. Kada jedna strana porumeni okrenuti ih, da i druga strana dobije lepu boju.
7. Tikvice poslužiti kao prilog uz meso. Dodati i salatu, po ukusu...

Коментари

Популарни постови