Pileći štapići u kornfleksu, sa sosom
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
Marinada:
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 3 kašike soja sosa
- 2 kašike ulja
- 1/3 kašičice soli
- prstohvat sušenog peršuna
- prstohvat origana
Smesa za pohovanje:
- 3 jajeta
- 300 g kornfleksa
- 140 g pšeničnog brašna
- 60 g prezli
Sos:
- 200 g kiselog mleka
- 100 g majoneza
- 2-3 struka sitno iseckane, mirođije
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- po ukusu soli
Priprema:
1. Pileće meso iseći na, tanje,
štapiće, oko 1cm debljine. Za marinadu sve sastojke staviti u manju
posudu i, kašikom, dobro sjediniti. U pripremljenu marinadu staviti
isečenu piletinu i, dobro, promešati, da svako parče bude obavijeno
marinadom. Poklopiti posudu i staviti je u frižider, na sat vremena.
2. Smesa za pohovanje: Kornfleks
staviti u veću, plastičnu, kesu. Oklagijom preći preko kornfleksa,
izmrviti ga, ali tako da ostanu i krupniji komadići (da se ne izmrvi u
prah).
U jednu posudu razbiti jaja i umutiti ih (žicom za mućenje). U drugu
posudu staviti mešavinu brašna i prezli, a u treću posudu staviti,
izmrvljeni, kornfleks.
3. Izvaditi meso, sa marinadom, iz
frižidera. Svaki štapić mesa uvaljati prvo u mešavinu brašna i prezli,
zatim u jaja i na kraju i kornfleks. Kada se meso stavi u kornfleks,
rukom pritisnuti kornfleks, da se bolje zalepi za meso.
Tako uraditi sa celom količinom mesa i poređati ga u, odgovarajuću,
posudu.
4. Uzeti širi tiganj (ja sam radila u
voku) i sipati ulje, visine 2cm. Staviti ga da se zagreje, na srednju
temperaturu. Na zagrejano ulje stavljati pripremljene, pileće, štapiće i
pržiti ih. Pržene štapiće vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio
višak masnoće.
5. Sos: Sos pripremiti pre mesa i
ostaviti ga u frižider, da bi se svi ukusi, dobro, sjedinili.
Za sos, u odgovarajuću posudu, staviti kiselo mleko i majonez, pa, žicom
za mućenje, dobro sjediniti. Dodati mleveni biber, beli luk u prahu,
soli, po ukusu, i sitno iseckanu mirođiju. Dobro promešati.
6. Pileće štapiće poslužiti uz sos sa majonezom.
Коментари
Постави коментар