Pileći štapići u kornfleksu, sa sosom
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
 
Marinada:
- 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 3 kašike soja sosa
 - 2 kašike ulja
 - 1/3 kašičice soli
 - prstohvat sušenog peršuna
 - prstohvat origana
 
Smesa za pohovanje:
- 3 jajeta
 - 300 g kornfleksa
 - 140 g pšeničnog brašna
 - 60 g prezli
 
Sos:
- 200 g kiselog mleka
 - 100 g majoneza
 - 2-3 struka sitno iseckane, mirođije
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1/3 kašičice mlevenog bibera
 - po ukusu soli
 
Priprema:
      1. Pileće meso iseći na, tanje, 
štapiće, oko 1cm debljine. Za marinadu sve sastojke staviti u manju 
posudu i, kašikom, dobro sjediniti. U pripremljenu marinadu staviti 
isečenu piletinu i, dobro, promešati, da svako parče bude obavijeno 
marinadom. Poklopiti posudu i staviti je u frižider, na sat vremena.
     
    
      2. Smesa za pohovanje: Kornfleks 
staviti u veću, plastičnu, kesu. Oklagijom preći preko kornfleksa, 
izmrviti ga, ali tako da ostanu i krupniji komadići (da se ne izmrvi u 
prah).
U jednu posudu razbiti jaja i umutiti ih (žicom za mućenje). U drugu 
posudu staviti mešavinu brašna i prezli, a u treću posudu staviti, 
izmrvljeni, kornfleks.
     
    
      3. Izvaditi meso, sa marinadom, iz 
frižidera. Svaki štapić mesa uvaljati prvo u mešavinu brašna i prezli, 
zatim u jaja i na kraju i kornfleks. Kada se meso stavi u kornfleks, 
rukom pritisnuti kornfleks, da se bolje zalepi za meso. 
Tako uraditi sa celom količinom mesa i poređati ga u, odgovarajuću, 
posudu.
     
    
      4. Uzeti širi tiganj (ja sam radila u
 voku) i sipati ulje, visine 2cm. Staviti ga da se zagreje, na srednju 
temperaturu. Na zagrejano ulje stavljati pripremljene, pileće, štapiće i
 pržiti ih. Pržene štapiće vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio 
višak masnoće.
     
    
      5. Sos: Sos pripremiti pre mesa i 
ostaviti ga u frižider, da bi se svi ukusi, dobro, sjedinili.
Za sos, u odgovarajuću posudu, staviti kiselo mleko i majonez, pa, žicom
 za mućenje, dobro sjediniti. Dodati mleveni biber, beli luk u prahu, 
soli, po ukusu, i sitno iseckanu mirođiju. Dobro promešati.
     
    
      6. Pileće štapiće poslužiti uz sos sa majonezom.
     
    



Коментари
Постави коментар