Piletina sa crvenim pasuljem

Potrebno je:

  • 1/2 kg belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 ljuta papričica
  • 200 g domaćih, dimljenih, kobasica
  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 300 g šampinjona
  • 1 manja konzerva (400g) crvenog pasulja
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 100 ml belog vina
  • sveže začinsko bilje (peršun, mirođija i bosiljak)
  • crni, mleveni, biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na kockice. Crni i beli luk sitno iseckati, kao i ljutu papričicu. Šargarepu iseći na štapiće, šampinjone na krupnije listiće, a domaću kobasicu iseći na krugove. Sveže začinsko bilje sitno iseckati.
2. Na zagrejano ulje staviti crni i beli luk, zajedno sa iseckanom piletinom, da se dinsta.
3. Kada meso promeni boju dodati isečenu kobasicu, poklopiti i, na tihoj temperaturi, dinstati 15 minuta.
4. Zatim dodati isečene pečurke, šargarepu i ljutu papričicu. Promešati i naliti sa belim vinom. U polupokrivenoj posudi krčkati jelo, dok ne ispari pola tečnosti.
5. Crveni pasulj isprati pod mlazom, tople, vode i dodati u jelo. Dodati i paradajz pire, pa sve dobro promešati. Začiniti sa biberom i biozačinom, po ukusu. Ostaviti da se krčka, dok se sos ne zgusne (oko 10-ak minuta).
6. Gotovo jelo posuti sveže iseckanim začinskim biljem, promešati, poklopiti i ostaviti pet minuta, da jelo poprimi aromu začinskog bilja. Poslužiti sa prilogom po želji.

Коментари

Популарни постови