Proja sa čvarcima i lukom
Potrebno je:
- 2 jajeta
 - 180 g pšeničnog brašna
 - 180 g kukuruznog brašna
 - 80 ml ulja
 - 100 g čvaraka
 - 2 manja struka mladog, crnog luka
 - 1 manji struk mladog, belog luka
 - 3 srednja, kisela, krastavčića
 - 140 g sira
 - 200 ml jogurta
 - 200 ml mleka
 - 1 kašičica soli
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema:
      1. Čvarke iseckati na kockice, kao i
 kisele krastavčiće (krastavčiće, rukom, iscediti). Sir, viljuškom, 
izdrobiti, a crni i beli luk, sitno, iseckati.
Pomešati pšenično i kukuruzno brašno, pa dodati so i pecivo. Kašikom 
sjediniti.
     
    
      2. U vanglicu razbiti jaja. Žicom za
 mućenje ih umutiti (ne treba ih puno mutiti, samo da se sjedine). 
Dodati ulje, pa, mućenjem, sjediniti. Ubaciti jogurt i mleko, promešati,
 pa sipati mešavinu sa brašnom. Dobro, žicom, umutiti, da nema grudvica 
od brašna.
     
    
      3. Dodati pripremljene čvarke, luk i sir. Kašikom sjediniti. 
Pleh, vel. 20x30cm, podmazati uljem. U pripremljeni pleh sipati, ravnomerno, testo i poravnati ga. 
     
    
      4. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Kada proja dobije rumenu boju izvaditi
 pleh iz rerne, prekriti ga kuhinjskom krpom i ostaviti da se, proja, 
prohladi. 
Zatim je iseći na kocke i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар