Proja sa čvarcima i lukom
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 180 g pšeničnog brašna
- 180 g kukuruznog brašna
- 80 ml ulja
- 100 g čvaraka
- 2 manja struka mladog, crnog luka
- 1 manji struk mladog, belog luka
- 3 srednja, kisela, krastavčića
- 140 g sira
- 200 ml jogurta
- 200 ml mleka
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
1. Čvarke iseckati na kockice, kao i
kisele krastavčiće (krastavčiće, rukom, iscediti). Sir, viljuškom,
izdrobiti, a crni i beli luk, sitno, iseckati.
Pomešati pšenično i kukuruzno brašno, pa dodati so i pecivo. Kašikom
sjediniti.
2. U vanglicu razbiti jaja. Žicom za
mućenje ih umutiti (ne treba ih puno mutiti, samo da se sjedine).
Dodati ulje, pa, mućenjem, sjediniti. Ubaciti jogurt i mleko, promešati,
pa sipati mešavinu sa brašnom. Dobro, žicom, umutiti, da nema grudvica
od brašna.
3. Dodati pripremljene čvarke, luk i sir. Kašikom sjediniti.
Pleh, vel. 20x30cm, podmazati uljem. U pripremljeni pleh sipati, ravnomerno, testo i poravnati ga.
4. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Kada proja dobije rumenu boju izvaditi
pleh iz rerne, prekriti ga kuhinjskom krpom i ostaviti da se, proja,
prohladi.
Zatim je iseći na kocke i poslužiti.
Коментари
Постави коментар