Svinjsko meso sa povrćem
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
- 2 veće glavice crnog luka
- 3 veća čena belog luka
- 50 g korena celera
- 250 g šargarepe
- 300 g graška (iz konzerve)
- 50 ml belog vina
- 50 ml pasiranog paradajza
- 200 g pirinča
- 400 ml vrele vode
- 1/3 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kocka za pileću supu
- začinsko bilje (mirođija, matičnjak, bosiljak, žalfija, peršun i majčina dušica)
- peršun
- ulje
Priprema:
1. Sipati ulje u dublju šerpu i
staviti da se ugreje. Meso iseći na kocke, crni i beli luk sitno
iseckati, šargarepu i koren celera krupno izrendati, a začinsko bilje
sitno iseckati. Na zagrejano ulje staviti meso da se dinsta. Kada meso
promeni boju dodati iseckani crni i beli luk, kao i izrendani koren
celera. Posuti biberom i suvim biljnim začinom, promešati i dinstati da
meso omekša.
2. Kada je meso omekšalo sipati belo vino i pasirani paradajz i nastaviti sa dinstanjem, oko 10 minuta.
3. Zatim dodati izrendanu šargarepu, promešati i .ubaciti grašak i iseckano
začinsko bilje (začinsko bilje možete dodati po svom ukusu - i po izboru
i po količini). Dodati i, prethodno oprani, pirinač i dobro promešati.
4. Rernu zagrejati na 170 stepeni. U
smesu sa mesom i povrćem ubaciti kokicu za supu i naliti 400 ml vrele
vode. Promešati da se svi sastojci sjedine. Uzeti odgovarajuću posudu za
rernu (ja sam koristila pleh, vel. 30cm x 20cm), premazati je uljem i preručiti smesu iz šerpe. Dobro pokriti
folijom, da ne izlazi para prilikom pečenja i staviti u rernu, na 20
minuta.
5. Posle 20 minuta izvaditi posudu
iz rerne i umotati (zajedno sa folijom) u, veći, peškir ili čaršav, da
odstoji 10 minuta. Zatim poslužiti, sa salatom, po izboru.
Posuda sa jelom se umotava u peškir (ili čaršav) iz razloga. što tom prilikom pirinač, dodatno, nabubri i svako zrno bude posebno, nije lepljivo...
Posuda sa jelom se umotava u peškir (ili čaršav) iz razloga. što tom prilikom pirinač, dodatno, nabubri i svako zrno bude posebno, nije lepljivo...
Коментари
Постави коментар