Svinjsko meso u sosu sa šampinjonima, senfom, renom...
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa (od buta)
- 400 g šampinjona
- 1 veća glavica crnog luka
- suvog biljnog začina
- mleveni biber
- ulje
Sos:
- 3 kašike brašna
- 50 ml ulja
- 200 ml belog vina
- 400 ml vode
- 3 veća čena belog luka
- 1 kašika senfa
- 1 kašika majoneza
- 1 kašika narendanog rena
- 2 kašike narendanog parmezana
- 1/2 vezice peršuna
- biber
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Svinjsko meso iseći na kocke i
staviti ga na zagrejano ulje, da se dinsta. Posuti sa biberom i suvim
biljnim začinom, po ukusu. Dolivati po malo vode i meso dinstati da
omekša. Kada je meso omekšalo, dodati sitno iseckani crni luk, pa
nastaviti sa dinstanjem, oko 10 minuta. Na kraju ubaciti šampinjone,
isečene na krupne listiće. Dinstati dok ispari voda koju su pečurke
pustile. Isključiti i ostaviti na toploj ringli.
2. Sos: Na zagrejano ulje staviti
sitno iseckani beli luk i pržiti dok luk ne pusti aromu. Zatim dodati
brašno, dobro promešati i, malo, propržiti brašno. Kada se brašno
propržilo sipati belo vino i vodu i, žicom za mućenje, dobro umutiti, da
nema grudvica.
3. Zatim dodati senf, majonez, ren,
iseckani peršun, biber i suvi biljni začin (biber i suvi biljni začin
dodati po ukusu). Dobro sjediniti i pustiti da se krčka, dok se sos malo
ne zgusne. Ubaciti parmezan i sve dobro sjediniti.
4. Uzeti odgovarajući pleh, pa u
njega izručiti mešavinu sa mesom. Preliti sosom i dobro promešati.
Staviti pleh u, prethodno zagrejanu, rernu na 180 stepeni, da se jelo
zapeče.
5. Meso u sosu poslužiti sa krompir pireom i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар