Piletina u marinadi sa maslinovim uljem i medom
Potrebno je:
- 8 šnicli od pilećeg belog mesa
Marinada:
- 3 kašike sveže isceđenog, soka od limuna
- 3 kašike meda
- 3 veća čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica kumina
- 1 kašičica crvenog mlevenog bibera
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začin
- 120 ml maslinovog ulja
Priprema:
1. Belo meso iseći tako da šnicle budu debljine, oko, 1 cm. Beli luk što sitnije iseckati.
2. U odgovarajućoj posudi (sa
poklopcem) staviti med i sok od limuna, pa kašičicom mešati dok se med
ne rastopi. Dodati beli luk, origano, kumin, crni i crveni biber,
biozačin i maslinovo ulje. Dobro sjediniti sastojke.
3. U marinadu stavljati jedno, po
jedno, parče mesa, ali tako da obe strane mesa budu uvaljane u začine.
Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, najmanje dva sata.
4. Ugrejati dobro gril tiganj i (posle proteka datog vremena) pržiti meso iz marinade.
Poslužiti sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар