Omlet - na moj način
Potrebno je:
- 2 jajeta
 - 1/2 male glavice crnog luka
 - 1 ljuta (ili slatka) papričica
 - 100 g mesnate slanine
 - 1/4 kašičice majčine dušice
 - 1 prstohvat praška za pecivo
 - so (po ukusu)
 - 1/4 kašičice bibera
 - 3 kašike ulja
 
Priprema:
      1. Sastojci su dati za jednu osobu. Koristila sam, teflonski, tiganj, vel. 17cm.
     
    
      2. Slaninu iseckati na sitnije 
kockice, a papriku iseći na krugove. Luk iseći na tanke polukrugove.
U tiganj staviti ulje, dodati, iseckanu, slaninu i luk. Staviti da se 
prži, na srednjoj temperaturi. Slaninu pržiti, dok ne postane 
poluhrskava. Tada ubaciti papriku i, vrlo, malo je pržiti (da ne 
omekša).
     
    
      3. Jaja, viljuškom, umutiti. Dodati 
prašak za pecivo, majčinu dušicu, biber i so, po ukusu. Promešati i 
preliti preko sastojaka u tiganju. Poklopiti tiganj, smanjiti 
temperaturu i pržiti dok površina, omleta, ne očvrsne (jako brzo se 
isprži). Može se omlet posuti, izrendanim, kačkavaljem, pa da se prži, 
dok se kačkavalj ne istopi.
     
    
      4. Prženi omlet prebaciti na tanjir i poslužiti uz dodatke, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар