Omlet - na moj način
Potrebno je:
- 2 jajeta
- 1/2 male glavice crnog luka
- 1 ljuta (ili slatka) papričica
- 100 g mesnate slanine
- 1/4 kašičice majčine dušice
- 1 prstohvat praška za pecivo
- so (po ukusu)
- 1/4 kašičice bibera
- 3 kašike ulja
Priprema:
1. Sastojci su dati za jednu osobu. Koristila sam, teflonski, tiganj, vel. 17cm.
2. Slaninu iseckati na sitnije
kockice, a papriku iseći na krugove. Luk iseći na tanke polukrugove.
U tiganj staviti ulje, dodati, iseckanu, slaninu i luk. Staviti da se
prži, na srednjoj temperaturi. Slaninu pržiti, dok ne postane
poluhrskava. Tada ubaciti papriku i, vrlo, malo je pržiti (da ne
omekša).
3. Jaja, viljuškom, umutiti. Dodati
prašak za pecivo, majčinu dušicu, biber i so, po ukusu. Promešati i
preliti preko sastojaka u tiganju. Poklopiti tiganj, smanjiti
temperaturu i pržiti dok površina, omleta, ne očvrsne (jako brzo se
isprži). Može se omlet posuti, izrendanim, kačkavaljem, pa da se prži,
dok se kačkavalj ne istopi.
4. Prženi omlet prebaciti na tanjir i poslužiti uz dodatke, po želji.
Коментари
Постави коментар