Pikantna, pečena, pileća krilca
Potrebno je:
- 12 komada većih, pilećih krilaca
Marinada:
- 4 kašike meda
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike dižon senfa
- 2 kašike vorčester sosa
- 6 kašika ljutog kečapa
- 2 čena belog luka
Priprema:
1. Marinada: Med, soja sos, senf,
vorčester sos, ljutog kečap i sitno iseckan beli luk staviti u dublju
posudu i žicom za mućenje, dobro sjediniti.
2. Pilećim krilcima odseći treći,
najmanji, deo i baciti. Zatim krilca odvojiti na batačić i krilce. Meso
staviti u vanglicu, preliti sa, pripremljenom, marinadom i dobro
promešati. Treba svako parče mesa da bude obavijeno marinadom. Vanglicu
poklopiti i ostaviti u frižider, na jedan sat.
3. Rernu uključiti na 220 stepeni.
Uzeti veći pleh, sa teflonskim dnom i, posle proteka datog vremena,
poređati krilca. Kašičicom svako parče mesa preliti, polovinom,
preostale marinade. Staviti meso da se peče, na predzadnjoj rešetki od
šporeta.
4. Krilca peći dok donja strana,
blago, porumeni (kod mene je to bilo 20 minuta). Zatim izvaditi pleh iz
rerne, smanjiti temperaturu na 180 stepeni, preokrenuti meso, preliti
kašičicom sa ostatkom marinade, i vratiti da se peče, još 20 minuta.
5.
Ko voli da "glocka" pileća krilca, uživaće u svakom zalogaju ovih, pikantnih, lepljivih, veoma, veoma ukusnih krilaca.
Коментари
Постави коментар