Piletina sa povrćem
Potrebno je:
- 6 bataka sa karabatakom
- 1 kg krompira
- 4 veće šargarepe
- 400 g šampinjona
- 2 srednje glavice crnog luka
- 5 češnja belog luka
- 1 vezica peršuna
- 300 ml pasiranog paradajza
- 200 ml vode
- 100 ml belog vina
- 150 ml ulja
- suvi biljni začin
- biber
- aleva paprika
Priprema:
1. Odvojiti batake od karabataka.
Meso začiniti mešavinom biozačina, mlevenog bibera i aleve paprike, po
ukusu.
Krompir očistiti i iseći na četvrtine, šargarepu iseći na veće parčiće,
šampinjone iseći na četvrtine, beli luk samo preseći na pola, crni luk
iseći na deblje polukrugove, a peršun sitno, iseckati.
2. Svo iseckano povrće staviti u dublju posudu i začiniti mešavinom suvog biljnog začina, bibera i aleve paprike, po ukusu. Promešati.
3. Uzeti dublji pekač i izručiti
smesu sa povrćem. Po površini poređati pripremljeno meso.
U odgovarajućoj posudi sjediniti pasirani paradajz, vodu i belo vino.
Dodati jednu kašičicu biozačina, promešati i sipati, sa strane, u pekač.
Preliti, poređano meso, sa uljem. Poklopiti i staviti da se peče, u
prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Kada tečnost provri smanjiti
na 180 stepeni i peći dva sata.
Коментари
Постави коментар