Testenina sa pikantnim kobasicama
Potrebno je:
- 400 g testenine
- 300 g pikantnih, prosušenih, kobasica
- 300 g šampinjona
- 1 srednja glavica crnog luka
- 2 veća paradajza
- 2 veće paprike
- 100 g zelenih maslinki
- 200 g kukuruza šećerca
- 150 g sira za mazanje (popularna Zdenka)
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- ulje
Začini:
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice soli
- 1/2 kašičice kurkume
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1/2 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica dimljene, aleve, paprike
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica origana
... i još:
- 20 g maslaca
Priprema:
1. Kobasice iseći na krugove.
Šampinjone iseći na deblje listiće a crni luk iseći na režnjeve.
Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Paprike očistiti od semenki i
iseći ih na trake. Maslinke iseći na četiri dela, a sir za mazanje iseći
na kockice.
2. Sipati malo ulja u tiganj, sa
debljim dnom (ili teflonski tiganj), zagrejati ga i staviti kobasice, da
se proprže. Kada kobasice dobiju rumenu boju, rešetkastom, kašikom ih
izvaditi u tanjir. Pojačati vatru i, u istu masnoću, ubaciti šampinjone.
Pržiti ih da porumene, pa ih izvaditi, rešetkastom kašikom.
3. Zatim, u istu posudu (ako je
potrebno dodati još malo ulja) ubaciti crni luk i malo ga propržiti,
minut, dva. Odmah dodati paradajz i pržiti dok ne ispari suvišna
tečnost. Na polovinu prženja paradajza dodati paprike. Zatim dodati sve
navedene začine (osim soli), kukuruz šećerac i maslinke. Promešati.
Ubaciti kobasice i šampinjone, dobro promešati i skloniti sa vatre.
4. U veću posudu sipati vodu, dodati dve kašičice soli i staviti da provri. Skivati testeninu, po uputstvu, sa pakovanja.
Rernu uključiti, da se zagreje, na 190 stepeni.
5. Skuvanu testeninu procediti.
Uzeti, odgovarajuću, posudu i dobro je premazati sa 20 g maslaca. U,
proceđenu, testeninu ubaciti pripremljeni sos, dodati 200 ml pavlake za
kuvanje i, dobro, promešati.
6. Pripremljenu testeninu izručiti u
posudu za pečenje. Poravnati, pa preko poređati iseckani sir za
mazanje. Preliti sa 300 ml pavlake za kuvanje i staviti da se zapeče.
7. Poslužiti uz čašu vina, po ukusu.
Коментари
Постави коментар