Testenina sa pikantnim kobasicama
Potrebno je:
- 400 g testenine
 - 300 g pikantnih, prosušenih, kobasica
 - 300 g šampinjona
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 2 veća paradajza
 - 2 veće paprike
 - 100 g zelenih maslinki
 - 200 g kukuruza šećerca
 - 150 g sira za mazanje (popularna Zdenka)
 - 1/2 l pavlake za kuvanje
 - ulje
 
Začini:
- 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice soli
 - 1/2 kašičice kurkume
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1/2 kašičice mlevenog korijandera
 - 1 kašičica dimljene, aleve, paprike
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica origana
 
... i još:
- 20 g maslaca
 
Priprema:
      1. Kobasice iseći na krugove. 
Šampinjone iseći na deblje listiće a crni luk iseći na režnjeve. 
Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Paprike očistiti od semenki i 
iseći ih na trake. Maslinke iseći na četiri dela, a sir za mazanje iseći
 na kockice.
     
    
      2. Sipati malo ulja u tiganj, sa 
debljim dnom (ili teflonski tiganj), zagrejati ga i staviti kobasice, da
 se proprže. Kada kobasice dobiju rumenu boju, rešetkastom, kašikom ih 
izvaditi u tanjir. Pojačati vatru i, u istu masnoću, ubaciti šampinjone.
 Pržiti ih da porumene, pa ih izvaditi, rešetkastom kašikom. 
     
    
      3. Zatim, u istu posudu (ako je 
potrebno dodati još malo ulja) ubaciti crni luk i malo ga propržiti, 
minut, dva. Odmah dodati paradajz i pržiti dok ne ispari suvišna 
tečnost. Na polovinu prženja paradajza dodati paprike. Zatim dodati sve 
navedene začine (osim soli), kukuruz šećerac i maslinke. Promešati. 
Ubaciti kobasice i šampinjone, dobro promešati i skloniti sa vatre.
     
    
      4. U veću posudu sipati vodu, dodati dve kašičice soli i staviti da provri. Skivati testeninu, po uputstvu, sa pakovanja.
Rernu uključiti, da se zagreje, na 190 stepeni.
     
    
      5. Skuvanu testeninu procediti. 
Uzeti, odgovarajuću, posudu i dobro je premazati sa 20 g maslaca. U, 
proceđenu, testeninu ubaciti pripremljeni sos, dodati 200 ml pavlake za 
kuvanje i, dobro, promešati.
     
    
      6. Pripremljenu testeninu izručiti u
 posudu za pečenje. Poravnati, pa preko poređati iseckani sir za 
mazanje. Preliti sa 300 ml pavlake za kuvanje i staviti da se zapeče.
     
    
      7. Poslužiti uz čašu vina, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар