Piletina sa kiselom pavlakom
Potrebno je:
- 4 pileća bataka sa karabatakom
- 400 g kisele pavlake
- 3 kašike dižon senfa
- 4 veća češnja belog luka
- 100 ml maslinovog ulja
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica bosiljka
- 1/2 srednjeg limuna (sok)
- 1 kašičica mlevenog, bibera
- 2 kašičice suvo biljnog začina
... i još:
- 600 g krompira
- 1 kašičica aleve paprike
- 1/2 kašičice mlevenog bibera sa ukusom belog luka
- 50 ml ulja
Priprema:
1. Pileće batake odvojiti od karabataka. Beli luk sitno iseckati. Krompir iseći na kocke ili režnjeve.
2. U, odgovarajuću, posudu staviti
kiselu pavlaku, dodati senf, iseckani beli luk, biber, suvi biljni
začin, alevu papriku, majčinu dušicu bosiljak i sok, od limuna. Žicom za
mućenje dobro sjediniti sve sastojke. Ubaciti maslinovo ulje, i
promešati, da se ulje sjedini, sa ostalim sastojcima.
3. Uzeti pekač i premazati ga
maslacem. Svako parče mesa uvaljati u, pripremljeni, sos i poređati u
pekač. Preostalom smesom preliti meso.
4. Isečeni krompir staviti u,
dublju, posudu. Posuti ga sa alevom paprikom i biberom. Promešati
kašikom. Preliti krompir uljem, promešati i rasporediti ga između mesa.
5. Pekač poklopiti (ili, dobro,
prekriti alu folijom) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 200 stepeni - 50 minuta. Zatim izvaditi pekač, pažljivo
skloniti poklopac (ili alu foliju), da se ne izgorite od pare i vratiti
posudu sa jelom u rernu, da se zapeče.
6. Gotovo jelo poslužiti sa salatom, po ukusu.
7. Recept sam videla na internetu (Coolinarika), s tim što sam ja ubacila začine, koje moja deca
vole...
vole...
Коментари
Постави коментар