Salata sa krastavcima, jogurtom, majonezom...

Potrebno je:

  • 2 veća, mlada, krastavca
  • 1 čaša (od 200 g) grčkog jogurta
  • 1 kašičica majoneza
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • 4 češnja belog luka
  • 2 kašičice sveže, iseckane mirođije
  • 1/3 kašičice soli
  • prstohvat šećera

Priprema:

1. Krastavce oljuštiti i, uzdužno, preseći na pola. Kašičicom odstraniti semenke, pa krastavce iseckati na kocke. Iseckani krastavac staviti u dublju posudu.
2. Posebno pomešati, u odgovarajućoj posudi, jogurt, majonez, sirće, sitno iseckani beli luk, šećer, so i iseckanu mirođiju. Žicom za mućenje dobro sjediniti.
3. Pripremljeni preliv staviti u posudu sa krastavcima i promešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, na pola sata. Ohlađenu salatu poslužiti uz prilog, po želji.

Коментари

Популарни постови