Salata sa krastavcima, jogurtom, majonezom...
Potrebno je:
- 2 veća, mlada, krastavca
 - 1 čaša (od 200 g) grčkog jogurta
 - 1 kašičica majoneza
 - 1 kašičica jabukovog sirćeta
 - 4 češnja belog luka
 - 2 kašičice sveže, iseckane mirođije
 - 1/3 kašičice soli
 - prstohvat šećera
 
Priprema:
      1. Krastavce oljuštiti i, uzdužno, preseći na pola. Kašičicom odstraniti semenke, pa krastavce iseckati na kocke. 
Iseckani krastavac staviti u dublju posudu.
     
    
      2. Posebno pomešati, u odgovarajućoj
 posudi, jogurt, majonez, sirće, sitno iseckani beli luk, šećer, so i 
iseckanu mirođiju. Žicom za mućenje dobro sjediniti. 
     
    
      3. Pripremljeni preliv staviti u posudu sa krastavcima i promešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, na pola sata.
Ohlađenu salatu poslužiti uz prilog, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар