Salata sa krastavcima, jogurtom, majonezom...
Potrebno je:
- 2 veća, mlada, krastavca
- 1 čaša (od 200 g) grčkog jogurta
- 1 kašičica majoneza
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 4 češnja belog luka
- 2 kašičice sveže, iseckane mirođije
- 1/3 kašičice soli
- prstohvat šećera
Priprema:
1. Krastavce oljuštiti i, uzdužno, preseći na pola. Kašičicom odstraniti semenke, pa krastavce iseckati na kocke.
Iseckani krastavac staviti u dublju posudu.
2. Posebno pomešati, u odgovarajućoj
posudi, jogurt, majonez, sirće, sitno iseckani beli luk, šećer, so i
iseckanu mirođiju. Žicom za mućenje dobro sjediniti.
3. Pripremljeni preliv staviti u posudu sa krastavcima i promešati. Poklopiti i ostaviti u frižider, na pola sata.
Ohlađenu salatu poslužiti uz prilog, po želji.
Коментари
Постави коментар