Slane kiflice - ekstra mekane
Testo:
- 1 kg brašna
 - 1/2 l mleka
 - 200 ml ulja
 - 2 jajeta
 - 1 kockica kvasca
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašičica šećera
 
Fil:
- 400 g sitnog sira
 
Za premazivanje kiflica:
- 2 žumanca
 - 2 kašike mleka
1 kašičica ulja 
Priprema:
      1. Testo: U toplom mleku, sa 
dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, 
dodati so, ulje, jaja i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, da se ne 
lepi za ruke (ako treba dodati još malo brašna, sve zavisi od brašna, ja sam dodala, još, oko, 100 g). Ostaviti testo da 
naraste.
     
    
2. Naraslo testo prebaciti na radnu površinu (ne treba vam, dalje u radu, brašno) i podeliti ga na osam delova. 
     
    
3. Svaki deo razviti u krug i iseći 
na osam trouglova. Na svaki trougao staviti po, punu, kašičicu sitnog sira i uviti 
kiflicu (od šireg ka užem delu). Kiflice poređati u pleh, preko pek 
papira i ostaviti da narastu. 
     
    
4. Narasle kiflice premazati 
mešavinom žumanaca, ulja i mleka (možete ih posuti susamom) i staviti da se 
peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. 
     
    



Коментари
Постави коментар