Slane kiflice - ekstra mekane

Testo:

  • 1 kg brašna
  • 1/2 l mleka
  • 200 ml ulja
  • 2 jajeta
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

Fil:

  • 400 g sitnog sira

Za premazivanje kiflica:

  • 2 žumanca
  • 2 kašike mleka
    1 kašičica ulja

Priprema:

1. Testo: U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, ulje, jaja i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, da se ne lepi za ruke (ako treba dodati još malo brašna, sve zavisi od brašna, ja sam dodala, još, oko, 100 g). Ostaviti testo da naraste.
2. Naraslo testo prebaciti na radnu površinu (ne treba vam, dalje u radu, brašno) i podeliti ga na osam delova.
3. Svaki deo razviti u krug i iseći na osam trouglova. Na svaki trougao staviti po, punu, kašičicu sitnog sira i uviti kiflicu (od šireg ka užem delu). Kiflice poređati u pleh, preko pek papira i ostaviti da narastu.
4. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanaca, ulja i mleka (možete ih posuti susamom) i staviti da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.

Коментари

Популарни постови