Testenina sa dimljenom piletinom
Potrebno je:
- 400 g testenina, po izboru
- 180 g kisele pavlake
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 180 ml gustog jogurta
- 2 jajeta
- 100 g kravljeg sira
- 100 g kačkavalja
- 200 g dimljenog, belog, pilećeg mesa
- 1 kašičica soli
...i još:
- 100 g kačkavalja, krupno izrendanog
- 1 kašika prezli
Priprema:
1. Testeninu skuvati, prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i staviti u dublju posudu.
2. U drugu, odgovarajuću, posudu
staviti kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i jogurt. Viljuškom, dobro,
sjediniti. Dodati jaja i so, pa umutiti (viljuškom).
Kačkavalj i kravlji sir, krupno, izrendati, a dimljenu piletinu iseći na
kockice.
3. U tečnu smesu dodati izrendani
kačkavalj i sir, kao i iseckanu piletinu. Dobro promešati, pa preliti
preko isceđene testenine. Varjačom promešati, da se svi sastojci
sjedine.
4. Pripremljenu testeninu preručiti u
pleh (vel. 35x20cm), podmazan uljem i, ravnomerno, je rasporediti.
Preko testenine posuti prezle, pa staviti izrendani kačkavalj.
Pripremljenu testeninu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 180 stepeni.
5. Testeninu peći dok površina ne dobije blagu, rumenu boju.
Коментари
Постави коментар