Testenina sa dimljenom piletinom
Potrebno je:
- 400 g testenina, po izboru
 - 180 g kisele pavlake
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - 180 ml gustog jogurta
 - 2 jajeta
 - 100 g kravljeg sira
 - 100 g kačkavalja
 - 200 g dimljenog, belog, pilećeg mesa
 - 1 kašičica soli
 
...i još:
- 100 g kačkavalja, krupno izrendanog
 - 1 kašika prezli
 
Priprema:
      1. Testeninu skuvati, prema uputstvu sa pakovanja. Skuvanu testeninu procediti i staviti u dublju posudu.
     
    
      2. U drugu, odgovarajuću, posudu 
staviti kiselu pavlaku, pavlaku za kuvanje i jogurt. Viljuškom, dobro, 
sjediniti. Dodati jaja i so, pa umutiti (viljuškom). 
Kačkavalj i kravlji sir, krupno, izrendati, a dimljenu piletinu iseći na
 kockice.
     
    
      3. U tečnu smesu dodati izrendani 
kačkavalj i sir, kao i iseckanu piletinu. Dobro promešati, pa preliti 
preko isceđene testenine. Varjačom promešati, da se svi sastojci 
sjedine.
     
    
      4. Pripremljenu testeninu preručiti u
 pleh (vel. 35x20cm), podmazan uljem i, ravnomerno, je rasporediti. 
Preko testenine posuti prezle, pa staviti izrendani kačkavalj. 
Pripremljenu testeninu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
 na 180 stepeni. 
     
    
      5. Testeninu peći dok površina ne dobije blagu, rumenu boju. 
     
    



Коментари
Постави коментар