Carska pita
Potrebno je:
- 340 g brašna
- 4 jajeta
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 100 ml kisele vode
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 150 g iseckanog suhomesnatog (šta se nađe u frižideru)
- 150 g iseckanog dimljenog kačkavalja
- 150 g iseckanih i dobro isceđenih kiselih krastavčića
Priprema:
1. Odvojiti belanca od žumanaca.
Belanca staviti u dublju vanglicu i čvrsto umutiti. Dodati žumanca i
umutiti da postane penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i kiselu vodu, pa
sjediniti. Ubaciti brašno sa pecivom, solju i šećerom. Umutiti. Na kraju
dodati sitno iseckani kačkavalj, suhomesnato i kisele krastavčiće. Sve
dobro, mikserom, sjediniti.
2. Uzeti pleh, vel. 35x20cm (unutrašnje mere pleha) i podmazati ga uljem. Sipati pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti.
3. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada pita porumeni probati čačkalicom da li je pečena.
4. Pečenu pitu izvaditi, pokriti
krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Iseći je na kocke i poslužiti
uz jogurt ili salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар