Carska pita
Potrebno je:
- 340 g brašna
 - 4 jajeta
 - 200 ml jogurta
 - 100 ml ulja
 - 100 ml kisele vode
 - 2 kašičice soli
 - 1 kašičica šećera
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 150 g iseckanog suhomesnatog (šta se nađe u frižideru)
 - 150 g iseckanog dimljenog kačkavalja
 - 150 g iseckanih i dobro isceđenih kiselih krastavčića
 
Priprema:
      1. Odvojiti belanca od žumanaca. 
Belanca staviti u dublju vanglicu i čvrsto umutiti. Dodati žumanca i 
umutiti da postane penasta smesa. Dodati ulje, jogurt i kiselu vodu, pa 
sjediniti. Ubaciti brašno sa pecivom, solju i šećerom. Umutiti. Na kraju
 dodati sitno iseckani kačkavalj, suhomesnato i kisele krastavčiće. Sve 
dobro, mikserom, sjediniti.
     
    
      2. Uzeti pleh, vel. 35x20cm (unutrašnje mere pleha) i podmazati ga uljem. Sipati pripremljenu smesu i ravnomerno rasporediti.
     
    
      3. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada pita porumeni probati čačkalicom da li je pečena.
     
    
      4. Pečenu pitu izvaditi, pokriti 
krpom i ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Iseći je na kocke i poslužiti 
uz jogurt ili salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар