Marinirana svinjska rebra sa krompirom
Potrebno je:
- 600 g mesnatih svinjskih rebara
 
Marinada:
- 1 kašika senfa
 - 1 kašičica mlevenog kima
 - 1 kašika meda
 - 2 kašičice čili sosa
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 80 ml soja sosa
 
... i još:
- 1/2 kg krompira
 - 2 veće šargarepe
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 3 veća češnja belog luka
 - 80 ml ulja
 - 80 ml belog vina
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1 kašičica kurkume
 
Priprema:
      1. Svinjska rebra iseći na parčiće, 
po želji. 
U manjoj posudi sjediniti sve sastojke za marinadu. Marinadom, dobro, 
premazati svako parče mesa. Marinirano meso složiti u odgovarajuću 
posudu, preliti ostatkom marinade, poklopiti i ostaviti, najmanje, dva 
sata u frižideru.
     
    
      2. Krompir iseći na krugove, kao i 
šargarepu. Crni luk iseći na režnjeve, a beli luk, samo, preseći na 
pola. U dublju vanglicu staviti isečeni krompir, šargarepu, crni i beli 
luk. Posuti suvim biljnim začinom, biberom i kurkumom. Dobro promešati.
     
    
      3. Uzeti tri, manje, zemljane posude
 (u nedostatku zemljanih posuda koristiti odgovarajući pleh). Isečeno 
povrće rasporediti u zemljane posude i preliti ga sa uljem i belim 
vinom. Po vrhu rasporediti meso. Prekriti alu folijom i staviti u hladnu
 rernu. Rernu uključiti na 200 stepeni. Kada tečnost, u jelu, provri, 
smanjiti temperaturu na 190 stepeni i jelo krčkati, narednih sat 
vremena.
     
    
      4. Zatim, posudice, pažljivo, izvaditi iz rerne, skloniti alu foliju i vratiti u rernu, da se meso zapeče.
Poslužiti sa salatom po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар