Marinirana svinjska rebra sa krompirom
Potrebno je:
- 600 g mesnatih svinjskih rebara
Marinada:
- 1 kašika senfa
- 1 kašičica mlevenog kima
- 1 kašika meda
- 2 kašičice čili sosa
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 80 ml soja sosa
... i još:
- 1/2 kg krompira
- 2 veće šargarepe
- 1 srednja glavica crnog luka
- 3 veća češnja belog luka
- 80 ml ulja
- 80 ml belog vina
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1 kašičica kurkume
Priprema:
1. Svinjska rebra iseći na parčiće,
po želji.
U manjoj posudi sjediniti sve sastojke za marinadu. Marinadom, dobro,
premazati svako parče mesa. Marinirano meso složiti u odgovarajuću
posudu, preliti ostatkom marinade, poklopiti i ostaviti, najmanje, dva
sata u frižideru.
2. Krompir iseći na krugove, kao i
šargarepu. Crni luk iseći na režnjeve, a beli luk, samo, preseći na
pola. U dublju vanglicu staviti isečeni krompir, šargarepu, crni i beli
luk. Posuti suvim biljnim začinom, biberom i kurkumom. Dobro promešati.
3. Uzeti tri, manje, zemljane posude
(u nedostatku zemljanih posuda koristiti odgovarajući pleh). Isečeno
povrće rasporediti u zemljane posude i preliti ga sa uljem i belim
vinom. Po vrhu rasporediti meso. Prekriti alu folijom i staviti u hladnu
rernu. Rernu uključiti na 200 stepeni. Kada tečnost, u jelu, provri,
smanjiti temperaturu na 190 stepeni i jelo krčkati, narednih sat
vremena.
4. Zatim, posudice, pažljivo, izvaditi iz rerne, skloniti alu foliju i vratiti u rernu, da se meso zapeče.
Poslužiti sa salatom po ukusu.
Коментари
Постави коментар