Piletina sa povrćem, u zemljanoj posudi
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 - 3 veća krompira
 - 3 veće šargarepe
 - 3 veća čena belog luka
 - 200 g šampinjona
 - mleveni biber
 - suvi biljni začin
 - aleva paprika
 
Ostalo:
- začin za piletinu
 - 6 kašika ulja
 - 3x50 ml belog vina/vode
 
Priprema:
      1. Pileće meso odvojiti na batak i 
karabatak. Začiniti ga začinom za piletinu i ostaviti da odstoji, dok se
 spreme ostali sastojci (ne mora u frižider).
     
    
      2. Krompir iseći na krugove, 
šargarepu na prutiće, beli luk, samo, preseći na pola, a šaminjone 
preseći, takođe na pola (ukoliko su šampinjoni krupni preseći ih na 
četvrtine).
     
    
      3. Ovo je količina namirnica za tri 
osobe, a vi, po potrebi, povećajte količinu namirnica ili smanjite...
U tri zemljane posude rasporediti po jedan isečeni krompir, šargarepu i 
beli luk. Šampinjone ravnomerno rasporediti po posudama. Posuti biberom,
 suvim biljnim začinom i alevom paprikom, po ukusu. Po vrhu rasporediti 
meso. Sastojke, u svakoj posudi, preliti sa po dve kašike ulja, a sa 
strane, u svaku posudu, sipati po 50ml belog vina/vode.
     
    
      4. Posude, dobro, prekriti alu 
folijom i staviti ih u hladnu rernu. Tada uključiti rernu na 200 
stepeni, pa kada tečnost u posudama provri smanjiti temperaturu na 190 
stepeni. Ostaviti da se jelo peče 45 minuta.
     
    
      5. Nakon toga, pažljivo, izvaditi posude iz rerne, skloniti alu foliju i vratiti ih, ponovo u rernu, da se meso zapeče.
     
    
      6. Ovo jednostavno, a veoma ukusno, jelo poslužiti sa salatom, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар