Piletina sa povrćem, u zemljanoj posudi
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 3 veća krompira
- 3 veće šargarepe
- 3 veća čena belog luka
- 200 g šampinjona
- mleveni biber
- suvi biljni začin
- aleva paprika
Ostalo:
- začin za piletinu
- 6 kašika ulja
- 3x50 ml belog vina/vode
Priprema:
1. Pileće meso odvojiti na batak i
karabatak. Začiniti ga začinom za piletinu i ostaviti da odstoji, dok se
spreme ostali sastojci (ne mora u frižider).
2. Krompir iseći na krugove,
šargarepu na prutiće, beli luk, samo, preseći na pola, a šaminjone
preseći, takođe na pola (ukoliko su šampinjoni krupni preseći ih na
četvrtine).
3. Ovo je količina namirnica za tri
osobe, a vi, po potrebi, povećajte količinu namirnica ili smanjite...
U tri zemljane posude rasporediti po jedan isečeni krompir, šargarepu i
beli luk. Šampinjone ravnomerno rasporediti po posudama. Posuti biberom,
suvim biljnim začinom i alevom paprikom, po ukusu. Po vrhu rasporediti
meso. Sastojke, u svakoj posudi, preliti sa po dve kašike ulja, a sa
strane, u svaku posudu, sipati po 50ml belog vina/vode.
4. Posude, dobro, prekriti alu
folijom i staviti ih u hladnu rernu. Tada uključiti rernu na 200
stepeni, pa kada tečnost u posudama provri smanjiti temperaturu na 190
stepeni. Ostaviti da se jelo peče 45 minuta.
5. Nakon toga, pažljivo, izvaditi posude iz rerne, skloniti alu foliju i vratiti ih, ponovo u rernu, da se meso zapeče.
6. Ovo jednostavno, a veoma ukusno, jelo poslužiti sa salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар