Stefanova torta
Kora:
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
Fil:
- 250 g šlag pene
- 300 ml gazirane vode
- 150 g kupina
- 150 g malina
- 150 g banana
Priprema
Ovu tortu je napravio moj
bratanac, Stefan, koji ima 11 godina (uz malu maminu pomoć), kada sam
bila kod brata, u gostima. Hteo je da obraduje tetku! Ja sam bila
zadivljena, slikala sam je i obećala da ću je objaviti. Stefi, torta ti
je fantastična!!!
1. Korica: Za pečenje korice pripremiti pleh, vel. 30x40cm. Dno pleha prekriti pek papirom, a stranice premazati uljem. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u dublju posudu i umutiti u čvrsti šne i ostaviti na stranu. Žumanca staviti u drugu posudu i, uz postepeno dodavanje šećera, umutiti da se dobije kremasta, svetla, smesa. Dodati brašno i, mućenjem, sjediniti. Na kraju dodavati belanca, iz 2-3 puta, i varjačom ih, pažljivo, sjediniti sa umućenim žumancima. Umućenu smesu sipati u pripremljeni pleh, poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
1. Korica: Za pečenje korice pripremiti pleh, vel. 30x40cm. Dno pleha prekriti pek papirom, a stranice premazati uljem. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u dublju posudu i umutiti u čvrsti šne i ostaviti na stranu. Žumanca staviti u drugu posudu i, uz postepeno dodavanje šećera, umutiti da se dobije kremasta, svetla, smesa. Dodati brašno i, mućenjem, sjediniti. Na kraju dodavati belanca, iz 2-3 puta, i varjačom ih, pažljivo, sjediniti sa umućenim žumancima. Umućenu smesu sipati u pripremljeni pleh, poravnati i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
2. Pečenu koricu ohladiti, pa je prevrnuti na radnu površinu i skloniti pek papir. Koricu, uzdužno iseći na tri, jednake trake.
3. Fil: Šlag penu čvrsto umutiti, sa postepenim dodavanjem gazirane vode. Voće stavite u cetku da se dobro iscedi.
4. Na, odgovarajuću, tacnu za tortu
staviti prvi deo isečene korice, premazati delom šlaga i poređati jedan
deo voća (voće ređajte po želji - može da se ređa odvojeno ili ga
pomešajte), zatim preklopiti drugim delom korice, premazati šlagom i
poređati voće. Na kraju ide zadnji deo korice, celu tortu premazati
šlagom i po vrhu poređati voće.
5. Tortu ostaviti u frižider, da se šlag stegne, pa je poslužiti.
Прекрасни рецепти . Ви благодарам
ОдговориИзбришиHvala najlepše!!
ОдговориИзбриши