Testenina sa lisičarkama
Potrebno je:
- 300 g testenine
 - 1 kašika maslinovog ulja
 
Sos sa lisičarkama:
- 1/2 kg lisičarki
 - 50 g maslaca
 - 2 kašike maslinovog ulja
 - 2 srednje glavice crnog luka
 - 3 veća češnja belog luka
 - 100 ml belog vina
 - 100 ml vode
 - 1 kašičica (mala za kafu) brašna
 - 2 pune kašike kajmaka
 - 1 kašičica kurkume
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 
Priprema:
      1. Lisičarke očistiti, nikako ih ne 
prati, jer upijaju vodu, kao sunđer, pa postanu mekane i neukusne. Ja 
sam ih čistila, malim, nožićem (kapice blago sastružite, vrh drške 
odseći, a delove zemlje, koja se zadržala ispod kapica, nožićem 
skloniti).
Očišćene pečurke iseći na krupnije komade.
     
    
      2. U širem tiganju (ja sam koristila
 vok) staviti maslac i maslinovo ulje, pa staviti na šporet, da se 
maslac rastopi. Crni luk iseći na režnjeve, a beli luk, sitno, iseckati.
     
    
      3. Na zagrejanu masnoću staviti, 
isečeni, crni i beli luk. Dinstati 1-2 minuta, čim luk pusti svoju 
aromu, ubaciti isečene pečurke. Sipati belo vino, promešati i dinstati, 
polupokriveno, na srednjoj temperaturi. Posuti biberom, kurkumom i suvi 
biljnim začinom. Promešati i dinstati dok ostane samo malo tečnosti. 
Zatim dodati vodu, u kojoj je rastvoreno brašno. Promešati i, odmah, 
dodati kajmak, Mešati da se kajmak rastopi i skloniti sa vatre. 
     
    
      4. Testeninu skuvati po uputsvu sa 
pakovanja (ja sam koristila široku testeninu - taljatele). Skuvanu 
testeninu procediti, dodati maslinovo ulje i promešati. 
     
    
      5. Skuvanu testeninu poslužiti sa sosom od lisičarki.
     
    



Коментари
Постави коментар