Jekina torta
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih, žutih,
- kora za torte (Vincinni)
Fil I:
- 1 l mleka
- 100 g šećera
- 4 kesice pudinga sa ukusom vanile
- 100 g bele čokolade za kuvanje
- 250 g maslaca/margarina
- 100 g šećera u prahu
- 100 g mlevene, lions, napolitanke
- 100 g krupno rendane crne čokolade za kuvanje
- 100 g mlevenih, propečenih, lešnika
- 100 g bele šlag kreme
Fil II:
- 2 čaše (po 180g) kisele pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 150 g mlevene plazme
- 100 g belog šlag krema
... i još:
- 250 ml čokoladnog mleka
- 100 g crne čokolade za kuvanje
Priprema:
1. Fil I: Od 1l mleka odvojiti 300
ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom belom čokoladom,
staviti da provri. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. Kada mleko, sa
čokoladom, provri (i kada se čokolada rastopila), sipati razmućeni
puding i, uz stalno mešanje žicom za mućenje, kuvati, dok se fil ne
zgusne.
Skuvani fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
2. Maslac/margarin, sobne
temperature, penasto umutiti sa šećerom u prahu. Beli šlag krem umutiti
čvrsto, sa hladnom, gaziranom, vodom, po uputstvu sa pakovanja.
3. Ohlađeni fil umutiti mikserom, pa
iz 2-3 puta dodavati, umućeni, maslac/margarin, neprestano muteći, da
se dobije penasti krem. Zatim dodati mlevene napolitanke i lešnik i,
mikserom, sjediniti. Ubaciti, umućeni, šlag krem, pa ga kašikom
sjediniti sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati, krupno, izrendanu crnu
čokoladu i, kašikom, blago promešati.
4. Fil II: Kiselu pavlaku staviti u
dublju posudu. Dodati šećer u prahu i, blago, žicom za mućenje,
sjediniti.Zatim, dodati mlevenu plazmu i, kašikom, je sjediniti sa
kiselom pavlakom. Na kraju dodati, čvrsto umućeni šlag krem, sa hladnom,
gaziranom, vodom, po uputstvu sa pakovanja. Promešati kašikom.
5. Redosled ređanja kora: Kora -
popskati je čokoladnim mlekom - 1/2 prvog fila - kora - poprskati je
čokoladnim mlekom - ceo drugi fil - kora - poprskati je čokoladnim
mlekom - druga 1/2 prvog fila. Sa tim filom premazati celu tortu.
Preko torte narendati 100 g crne čokolade za kuvanje.
6. Tortu, preko noći, ostaviti u frižider, da se filovi, dobro, stegnu.
Narednog dana je iseći i poslužiti.
Коментари
Постави коментар