Jekina torta
Potrebno je:
- 1 pakovanje gotovih, žutih,
 - kora za torte (Vincinni)
 
Fil I:
- 1 l mleka
 - 100 g šećera
 - 4 kesice pudinga sa ukusom vanile
 - 100 g bele čokolade za kuvanje
 - 250 g maslaca/margarina
 - 100 g šećera u prahu
 - 100 g mlevene, lions, napolitanke
 - 100 g krupno rendane crne čokolade za kuvanje
 - 100 g mlevenih, propečenih, lešnika
 - 100 g bele šlag kreme
 
Fil II:
- 2 čaše (po 180g) kisele pavlake
 - 100 g šećera u prahu
 - 150 g mlevene plazme
 - 100 g belog šlag krema
 
... i još:
- 250 ml čokoladnog mleka
 - 100 g crne čokolade za kuvanje
 
Priprema:
      1. Fil I: Od 1l mleka odvojiti 300 
ml, a ostatak mleka, zajedno sa šećerom i izlomljenom belom čokoladom, 
staviti da provri. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. Kada mleko, sa 
čokoladom, provri (i kada se čokolada rastopila), sipati razmućeni 
puding i, uz stalno mešanje žicom za mućenje, kuvati, dok se fil ne 
zgusne. 
Skuvani fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
     
    
      2. Maslac/margarin, sobne 
temperature, penasto umutiti sa šećerom u prahu. Beli šlag krem umutiti 
čvrsto, sa hladnom, gaziranom, vodom, po uputstvu sa pakovanja.
     
    
      3. Ohlađeni fil umutiti mikserom, pa
 iz 2-3 puta dodavati, umućeni, maslac/margarin, neprestano muteći, da 
se dobije penasti krem. Zatim dodati mlevene napolitanke i lešnik i, 
mikserom, sjediniti. Ubaciti, umućeni, šlag krem, pa ga kašikom 
sjediniti sa ostalim sastojcima. Na kraju dodati, krupno, izrendanu crnu
 čokoladu i, kašikom, blago promešati.
     
    
      4. Fil II: Kiselu pavlaku staviti u 
dublju posudu. Dodati šećer u prahu i, blago, žicom za mućenje, 
sjediniti.Zatim, dodati mlevenu plazmu i, kašikom, je sjediniti sa 
kiselom pavlakom. Na kraju dodati, čvrsto umućeni šlag krem, sa hladnom,
 gaziranom, vodom, po uputstvu sa pakovanja. Promešati kašikom.
     
    
      5. Redosled ređanja kora: Kora - 
popskati je čokoladnim mlekom - 1/2 prvog fila - kora - poprskati je 
čokoladnim mlekom - ceo drugi fil - kora - poprskati je čokoladnim 
mlekom - druga 1/2 prvog fila. Sa tim filom premazati celu tortu.
Preko torte narendati 100 g crne čokolade za kuvanje. 
     
    
      6. Tortu, preko noći, ostaviti u frižider, da se filovi, dobro, stegnu. 
Narednog dana je iseći i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар