Marinirani svinjski vrat
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata (otkošćenog),
- u jednom komadu
Marinada:
- 2 kašike ulja
- 2 kašike soja sosa
- 2 kašike ljutog kečapa
- 1 kašika meda
- 1/2 manjeg limuna (sok)
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- 1 kašika dižon senfa
... i još:
- 200 ml belog vina
- 100 ml piva
Priprema:
1. Sve sastojke za marinadu staviti u odgovarajuću, dublju, posudu. Žicom za mućenje sjediniti, dobro, sve sastojke.
2. Uzeti veći komad alu folije i
premazati je uljem. Meso, sa svih strana, premazati marinadom. Premazano
meso staviti na foliju, preliti ostatkom marinade i uviti u foliju.
Dodatno, meso, po potrebi, još obmotati alu folijom, da marinada ne
iscuri.
3. Umotano meso staviti u dublju
posudu, koja ide u rernu, sa poklopcem. Sipati u posudu 200 ml belog
vina, poklopiti i staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni.
Kada tečnost u posudi provri, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i meso
peći dva sata.
4. Posle datog vremena izvaditi
posudu iz rerne, pažljivo je otklopiti i (još pažljivije - da se ne
opečete) izvaditi, umotano, meso na oval. Skloniti foliju i meso iseći
na parčiće. Isečeno meso poređati u, podmazani (teflonski) pleh i
preliti ga sa 100 ml piva. Temperaturu u rerni povećati na 200 stepeni i
vratiti meso da se zapeče.
5. Pripremljeno meso poslužiti uz krompiriće i salatu, po izboru. Prijatno!
Коментари
Постави коментар