Marinirani svinjski vrat
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata (otkošćenog),
 - u jednom komadu
 
Marinada:
- 2 kašike ulja
 - 2 kašike soja sosa
 - 2 kašike ljutog kečapa
 - 1 kašika meda
 - 1/2 manjeg limuna (sok)
 - 1 kašičica belog luka u prahu
 - 1 kašičica đumbira u prahu
 - 1 kašičica soli
 - 1/2 kašičice mlevenog bibera
 - 1 kašika dižon senfa
 
... i još:
- 200 ml belog vina
 - 100 ml piva
 
Priprema:
      1. Sve sastojke za marinadu staviti u odgovarajuću, dublju, posudu. Žicom za mućenje sjediniti, dobro, sve sastojke.
     
    
      2. Uzeti veći komad alu folije i 
premazati je uljem. Meso, sa svih strana, premazati marinadom. Premazano
 meso staviti na foliju, preliti ostatkom marinade i uviti u foliju. 
Dodatno, meso, po potrebi, još obmotati alu folijom, da marinada ne 
iscuri.
     
    
      3. Umotano meso staviti u dublju 
posudu, koja ide u rernu, sa poklopcem. Sipati u posudu 200 ml belog 
vina, poklopiti i staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. 
Kada tečnost u posudi provri, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i meso
 peći dva sata.
     
    
      4. Posle datog vremena izvaditi 
posudu iz rerne, pažljivo je otklopiti i (još pažljivije - da se ne 
opečete) izvaditi, umotano, meso na oval. Skloniti foliju i meso iseći 
na parčiće. Isečeno meso poređati u, podmazani (teflonski) pleh i 
preliti ga sa 100 ml piva. Temperaturu u rerni povećati na 200 stepeni i
 vratiti meso da se zapeče. 
     
    
      5. Pripremljeno meso poslužiti uz krompiriće i salatu, po izboru. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар