Paprikaš
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 1/2 kg krompira
- 2 crvene paprike
- 2 srednje šargarepe
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 srednji paradajz
- 1 kašiča paeadajz pirea
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 kašičice bašna
- mleveni biber
- suvi biljni začin
- voda
- ulje
... i još:
- 1/2 veze peršuna
- 1/2 kašičice mirođije
Priprema:
1. Batak odvojiti od karabataka.
Krompir iseći na četvrtine, papriku i crni luk sitno iseckati, šargarepu
iseći na krugove, a paradajz oljuštiti i sitno iseći.
2. Na malo ulja staviti meso da se
proprži. Kada meso, blago, porumeni dodati, iseckani luk i papriku.
Promešati i dinstati 2-3 minuta. Zatim ubaciti, pripremljeni, paradajz i
krompir. Posuti sa brašnom, alevom paprikom, suvim biljnim začinom i
biberom (suvi biljnin začin i biber dodati po ukusu). Dobro promešati,
pa naliti sa, mlakom, vodom. Vodu sipati da bude 3cm iznad namirnica.
Smanjiti vatru i, na tihoj temperaturi, krčkati jelo jedan sat,
poklopljeno (dok ne provri, nekoliko puta, blago, promešati, da ne
zagori, zbog brašna).
3. Pri kraju kuvanja dodati paradajz
pire, iseckani peršun i mirođiju. Promešati, probati da li treba dodati
još šta od začina, ostaviti da se krčka još pet minuta i skloniti sa
vatre. Paprikaš poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар