Pileća krem čorba sa povrćem
Potrebno je:
- 4 veća, pileća, karabataka
- 1 veća šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 1/2 srednjeg korena celera
- 2 sveže paprike
- 3 cm korena đumbira
- 1 manja flavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 3 srednja krompira
- 1,3 l vrele vode
- ulje
Ostalo:
- 100 ml hladnog mleka
- 1 žumance
Priprema:
1. Očistiti šargarepu, koren
peršuna, paškanata, đumbira i celera, pa ih iseći na kocke. Papriku
očistiti od semenki i iseći je na krupnije komade. Krompir očistiti, pa i
njega iseći na kocke. Crni luk očistiti i iseći na četvrtine, a beli
luk očistiti i iseći na pola.
2. U, odgovarajuću, posudu sipati
ulje, staviti ga da se zagreje, pa ubaciti piletinu. Piletinu pržiti
10-ak minuta. Zatim dodati, svo, iseckano povrće, promešati i dinstati
(polupokriveno), narednih 10 minuta. Posuti biberom, kurkumom, suvi
biljni začin i naliti sa vodom. Promešati, polopiti i, na srednjoj
temperaturi, kuvati dok meso i povrće ne omekšaju.
3. Kada je meso omekšalo izvaditi ga
iz čorbice, odvojiti meso od kožice i koske i iseći ga na krupnije
parčiće. Isečeno meso ostaviti na stranu (na šporetu).
4. Povrće u čorbici, štapnim blenderom, ispasirati. Vratiti posudu, ponovo, na vatru, i ostaviti, na tihoj vatri, da provri.
5. Žumance, dobro, umutiti sa
mlekom. U, provrelu čorbicu, u tankom mlazu, sipati umućeno žumance, uz
neprekidno mešanje, žicom za mućenje. Zatim ubaciti, isečeno, pileće,
meso i ostaviti na vatri 2-3 minuta. Probati da li treba dodati još šta
od začina i skloniti sa vatre.
Čorbicu poslužiti sa salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар