Pileća krem čorba sa povrćem
Potrebno je:
- 4 veća, pileća, karabataka
 - 1 veća šargarepa
 - 1 koren peršuna
 - 1 koren paškanata
 - 1/2 srednjeg korena celera
 - 2 sveže paprike
 - 3 cm korena đumbira
 - 1 manja flavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 1 kašičica kurkume
 - 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 3 srednja krompira
 - 1,3 l vrele vode
 - ulje
 
Ostalo:
- 100 ml hladnog mleka
 - 1 žumance
 
Priprema:
      1. Očistiti šargarepu, koren 
peršuna, paškanata, đumbira i celera, pa ih iseći na kocke. Papriku 
očistiti od semenki i iseći je na krupnije komade. Krompir očistiti, pa i
 njega iseći na kocke. Crni luk očistiti i iseći na četvrtine, a beli 
luk očistiti i iseći na pola.
     
    
      2. U, odgovarajuću, posudu sipati 
ulje, staviti ga da se zagreje, pa ubaciti piletinu. Piletinu pržiti 
10-ak minuta. Zatim dodati, svo, iseckano povrće, promešati i dinstati 
(polupokriveno), narednih 10 minuta. Posuti biberom, kurkumom, suvi 
biljni začin i naliti sa vodom. Promešati, polopiti i, na srednjoj 
temperaturi, kuvati dok meso i povrće ne omekšaju.
     
    
      3. Kada je meso omekšalo izvaditi ga
 iz čorbice, odvojiti meso od kožice i koske i iseći ga na krupnije 
parčiće. Isečeno meso ostaviti na stranu (na šporetu).
     
    
      4. Povrće u čorbici, štapnim blenderom, ispasirati. Vratiti posudu, ponovo, na vatru, i ostaviti, na tihoj vatri, da provri.
     
    
      5. Žumance, dobro, umutiti sa 
mlekom. U, provrelu čorbicu, u tankom mlazu, sipati umućeno žumance, uz 
neprekidno mešanje, žicom za mućenje. Zatim ubaciti, isečeno, pileće, 
meso i ostaviti na vatri 2-3 minuta. Probati da li treba dodati još šta 
od začina i skloniti sa vatre.
Čorbicu poslužiti sa salatom, po ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар