Grašak sa junećim mesom i povrćem
Potrebno je:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
 - 450 g graška
 - 3 srednja krompira
 - 1 paradajz
 - 1 kašika paradajz pirea
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 čena belog luka
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica mirođije
 - 1 kašičica mlevenog bibera
 - suvi biljni začin
 - ulje
 - voda
 
Priprema:
      1. Juneće meso iseći na kocke, kao i krompir. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Crni i beli luk sitno iseckati.
     
    
      2. Ulje staviti u dublju, 
odgovarajuću, posudu i staviti je na, srednju, vatru. Kada se ulje 
zagreje ubaciti meso i iseckani crni luk. Meso dinstati, uz povremeno 
dolivanje vode, sve dok meso ne postane mekano. 
     
    
      3. Zatim ubaciti krompir, paradajz, 
beli luk i grašak. Promešati, pa posuti sa alevom paprikom, mirođijom, 
biberom i suvi biljni začin (dodati po ukusu). Promešati i naliti sa, 
vrelom, vodom (meni je trebalo 1l vode, a vi sami odredite, zavisno da 
li volite gušće ili ređe jelo). Ostaviti da se krčka, dok se povrće ne 
skuva. Pri kraju kuvanja dodati paradajz pire, dobro promešati i 
ostaviti jelo, na vatri, još pet minuta (nije potrebna zaprška, jer se 
luk pretvorio u kašastu smesu, a i krompir je zgusnuo čorbicu). 
     
    
      4. Poslužiti grašak sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар