Grašak sa junećim mesom i povrćem

Potrebno je:

  • 1/2 kg junećeg mesa od buta
  • 450 g graška
  • 3 srednja krompira
  • 1 paradajz
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica mirođije
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • voda

Priprema:

1. Juneće meso iseći na kocke, kao i krompir. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Crni i beli luk sitno iseckati.
2. Ulje staviti u dublju, odgovarajuću, posudu i staviti je na, srednju, vatru. Kada se ulje zagreje ubaciti meso i iseckani crni luk. Meso dinstati, uz povremeno dolivanje vode, sve dok meso ne postane mekano.
3. Zatim ubaciti krompir, paradajz, beli luk i grašak. Promešati, pa posuti sa alevom paprikom, mirođijom, biberom i suvi biljni začin (dodati po ukusu). Promešati i naliti sa, vrelom, vodom (meni je trebalo 1l vode, a vi sami odredite, zavisno da li volite gušće ili ređe jelo). Ostaviti da se krčka, dok se povrće ne skuva. Pri kraju kuvanja dodati paradajz pire, dobro promešati i ostaviti jelo, na vatri, još pet minuta (nije potrebna zaprška, jer se luk pretvorio u kašastu smesu, a i krompir je zgusnuo čorbicu).
4. Poslužiti grašak sa salatom, po želji.

Коментари

Популарни постови