Lisičarke, svinjski vrat, krompir...
Potrebno je :
- 400 g lisičarki
- 4 veća parčeta svinjskog vrata (otkošćenog)
- 800 g krompira
- 2 veća čena belog luka
- senf
- mleveni biber
- suvi biljni začin
Začini za krompir:
- 1 kašičica kumina
- 1/2 kašičice mlevenog, kima
- 1/2 kašičice mlevenog, bibera
- 1 kašičica suvog biljnog začina
- 1 kašičica dimljene, aleve paprike
... i još:
- 100 ml ulja
- 100 ml vode
Priprema:
1. Šnicle svinjskog vrata premazati
senfom i posuti mlevenim biberom i suvi biljni začin (senf, biber i suvi
biljni začin staviti po ukusu). Ostaviti meso u frižideru pola sata, da
bi poprimilo arome začina, sa kojima je marinirano.
2. Krompir očistiti i preseći na
četvrtine. Isečeni krompir staviti u dublju posudu. Začine za krompir
staviti u manju posudu, dobro sjediniti, pa ih posuti preko krompira.
Krompir dobro promešati, da bi svako parče bilo obavijeno začinima.
3. Veću posudu, koja može da ide u
rernu podmazati uljem i, po sredini, poređati meso. Sa strane staviti
začinjeni kromir. Beli luk očistiti, preseći na pola i staviti u pekač.
Lisičarke (očišćene) preseći na pola i poređati između i preko krompira.
Sve preliti uljem, a sa strane sipati vodu.
4. Posudu dobro prekriti alu folijom
i staviti je u, prethodno zagrejanu, rernu, na 200 stepeni. Kada
tečnost u posudi provri, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i, jelo,
krčkati 90 minuta. Zatim izvaditi posudu iz rerne, skloniti (pažljivo,
da se ne opečete) alu foliju i vratiti, ponovo, u rernu, da se jelo
zapeče.
5. Gotovo jelo poslužiti sa salatom, po ukusu.
Коментари
Постави коментар