Pikantni krompir sa svinjskim ražnjićima
Za krompir:
- 1 kg krompira
 - 100 ml piva
 - 100 ml belog vina
 - 100 ml vode
 - 50 ml ulja
 - 1 kašika senfa
 - 2 kašike soja sosa
 - 1 kašičica crvenog, ljutog, bibera
 - 3 čena belog luka
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 struka svežeg ruzmarina
 
Svinjski ražnjići:
- 1/2 kg svinjskog mesa, od plećke
 - suvi biljni začin
 - crni biber
 - 1/2 kašičice mlevenog kima
 
Priprema:
      1. Prvo pripremiti ražnjiće. Meso 
iseći na veće kocke. Posuti ih kimom, biozačinom i biberom (suvi biljni 
začin i biber dodati po ukusu), pa dobro utrljati u meso. Ostaviti u 
frižider, da odstoji jedan sat, da bi meso upilo miris začina.
     
    
      2. Drvene štapiće, za ražnjiće, potopiti u vodu, pola sata (da se meso ne bi zalepilo prilikom skidanja, kada se ispeče). 
Izvaditi meso iz frižidera i nanizati ga na štapiće.
     
    
      3. Krompir oljuštiti i iseći na 
četvrtine. U odgovarajuću posudu sipati pivo, belo vino, vodu,pa dodati,
 senf, soja sos, suvi biljni začin i biber. Dobro sjediniti. 
     
    
      4. U posudu, sa poklopcem, koja ide u
 rernu izručiti krompir, pa sipati pripremljenu smesu. Promešati. 
Ubaciti, oljuštene, češnjeve belog luka i strukove ruzmarina.
     
    
      5. Preko poređati ražnjiće, poklopiti i staviti da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Jelo peći jedan sat.
Zatim izvaditi posudu iz rerne, pažljivo, otklopiti i vratiti u rernu, da se jelo zapeče.
     
    
      6. Poslužiti uz salatu, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар