Svinjsko meso sa šampinjonima, prazilukom...
Potrebno je:
- 1/2 kg svinjskog mesa od buta
- 1 srednji struk praziluka
- 400 g šampinjona
- 1 ljuta papričica
- 2 paradajza
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 kašičica timijana
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- ulje
Priprema:
1. Meso iseći na kocke. Praziluk
iseći na polukrugove. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice. Ljutu
papričicu iseći na krugove. Šampinjone iseći na pola (ako su krupni,
iseći ih na 1/4).
2. Ulje sipati u, odgovarajuću,
posudu i staviti ga da se zagreje. Na zagrejano ulje staviti meso da se
dinsta, na srednjoj temperaturi.
Meso dinstati, sve dok ne ostane, vrlo, malo tečnosti, koju je meso
pustilo.
3. Zatim ubaciti praziluk i, sve
zajedno, dinstati pet minuta. Potom dodati paradajz, papričicu i
šampinjone. Promešati, pa ih posuti sa biberom, suvim biljnim začinom i
timijanom. Dobro promešati i dinstati dok meso ne omekša, a tečnost se
malo ne zgusne.
4. Zatim dodati paradajz pire, promešati i ostaviti na vatri još pet minuta (probati da li treba još dodati začina).
Poslužiti.
Коментари
Постави коментар