Brza pita za doručak
Potrebno je:
- 480 g mekog brašna (T- 400)
 - 2 jajeta
 - 400 ml mleka
 - 1,5 kašičica soli
 - 1/2 kockice kvasca
 - 350 g domaćeg, kravljeg,sira
 - 8 kašika ulja
 - 1 kašičica šećera
 
Priprema:
      1. U toplom mleku, sa dodatkom 
kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu razbiti jaja i, žicom za 
mućenje, samo ih dobro sjediniti. Dodati mleko sa kvascem i promešati. 
Ubaciti mešavinu brašna i soli. Umutiti žicom, da smesa postane 
kremasta, da ne ostane ni jedna grudvica od brašna. Na kraju dodati sir,
 koji se prethodno izmrvi viljuškom. Kašikom promešati.
     
    
      2. Uzeti pleh vel. 30x20cm. Na dno 
pleha, ravnomerno, sipati četiri kašike ulja. Preko ulja izručiti testo.
 Poravnati površinu testa. Preko testa, takođe ravnomerno, preliti 
četiri kašike ulja. 
Pleh prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti dvadeset minuta, da bi testo 
naraslo.
     
    
      3. Rernu zagrejati na 180 stepeni i staviti pitu da se peče. Pitu peći dok površina ne dobije lepu, rumenu, boju. 
Pečenu pitu izvaditi iz rerne (probati čačkalicom da li je pečena), prekriti je kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
     
    
      4. Prohlađenu pitu iseći na kocke i poslužiti, uz prilog po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар