Pileće šnicle iz marinade

Potrebno je:

  • 1 kg pileće belo meso (otkošćeno)

Marinada:

  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika vorčester sosa
  • 1 kašika kari sosa
  • 1/2 kašičice dimljene aleve paprike
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike ulja

Priprema:

1. Sve sastojke za marinadu staviti u manju posudu i, viljuškom, dobro ih sjediniti. Pileće meso iseći na šnicle, 1/2 cm debljine. Isečeno meso poređati na veći oval i obe strane, kuhinjskom četkicom, dobro premazati marinadom. Meso prekriti alu folijom i ostaviti u frižider, najmanje pola sata. Meso iz frižidera izvaditi 10-ak minuta pre nego što ćete ga pržiti (da bude na sobnoj temperaturi).
2. U posudi sa debljim dnom ili teflonskoj posudi (ja sam meso pržila u voku) sipati ulje i staviti na vatru da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti meso i, na srednjoj temperaturi, pržiti ga. U toku prženja okretati ga, nekoliko puta (pomoću dve viljuške, nikako ne ubadati viljušku u meso jer će iscureti sokovi iz njega), tako da dobije lepu, rumenu, boju sa obe strane.
3. Prženo meso poslužiti sa krompir pireom i salatom, po želji.

Коментари

Популарни постови