Pileće šnicle iz marinade
Potrebno je:
- 1 kg pileće belo meso (otkošćeno)
Marinada:
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika vorčester sosa
- 1 kašika kari sosa
- 1/2 kašičice dimljene aleve paprike
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike ulja
Priprema:
1. Sve sastojke za marinadu staviti u
manju posudu i, viljuškom, dobro ih sjediniti.
Pileće meso iseći na šnicle, 1/2 cm debljine. Isečeno meso poređati na
veći oval i obe strane, kuhinjskom četkicom, dobro premazati marinadom. Meso
prekriti alu folijom i ostaviti u frižider, najmanje pola sata.
Meso iz frižidera izvaditi 10-ak minuta pre nego što ćete ga pržiti (da
bude na sobnoj temperaturi).
2. U posudi sa debljim dnom ili
teflonskoj posudi (ja sam meso pržila u voku) sipati ulje i staviti na
vatru da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti meso i, na srednjoj
temperaturi, pržiti ga. U toku prženja okretati ga, nekoliko puta
(pomoću dve viljuške, nikako ne ubadati viljušku u meso jer će iscureti
sokovi iz njega), tako da dobije lepu, rumenu, boju sa obe strane.
3. Prženo meso poslužiti sa krompir pireom i salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар