Pileće šnicle iz marinade
Potrebno je:
- 1 kg pileće belo meso (otkošćeno)
 
Marinada:
- 2 kašike soja sosa
 - 1 kašika vorčester sosa
 - 1 kašika kari sosa
 - 1/2 kašičice dimljene aleve paprike
 - 1 kašičica senfa
 - 2 kašike ulja
 
Priprema:
      1. Sve sastojke za marinadu staviti u
 manju posudu i, viljuškom, dobro ih sjediniti. 
Pileće meso iseći na šnicle, 1/2 cm debljine. Isečeno meso poređati na 
veći oval i obe strane, kuhinjskom četkicom, dobro premazati marinadom. Meso 
prekriti alu folijom i ostaviti u frižider, najmanje pola sata.
Meso iz frižidera izvaditi 10-ak minuta pre nego što ćete ga pržiti (da
 bude na sobnoj temperaturi).
     
    
      2. U posudi sa debljim dnom ili 
teflonskoj posudi (ja sam meso pržila u voku) sipati ulje i staviti na 
vatru da se zagreje. Na zagrejano ulje spustiti meso i, na srednjoj 
temperaturi, pržiti ga. U toku prženja okretati ga, nekoliko puta 
(pomoću dve viljuške, nikako ne ubadati viljušku u meso jer će iscureti
 sokovi iz njega), tako da dobije lepu, rumenu, boju sa obe strane.
     
    
      3. Prženo meso poslužiti sa krompir pireom i salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар