Pizza - na moj način
Testo:
- 300 ml tople vode
 - 70 ml ulja
 - 1 kašičica soli
 - 2 kašičice šećera
 - 1/2 kocke kvasca
 - brašno
 
Fil:
- kečap
 - 300 g dimljene svinjske pečenice
 - 1 manji ljubičasti luk
 - 1 srednja crvena paprika
 - 150 g šampinjona
 - 3 srednja kisela krastavčića
 - 250 g kačkavalja (gauda)
 - čeri paradajz
 - origano
 
Priprema:
1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti 300 g brašna, napraviti 
udubljene, pa dodati so, ulje i pripremljeni kvasac. Dodavati, 
postepeno, još brašna dok se ne dobije mekano testo. Testo oblikovati u 
loptu i ostaviti u vanglici, prekriveno kuhinjskom krpom, dok se ne 
spreme sastojci za fil.
     
    
2. Fil: Ljubičasti luk očistiti i 
iseći na rebarca, crvenu papriku iseći na tanke trake, šampinjone iseći 
na listiće, a krastavčiće iseckati sitno. 
     
    
3. Uzeti veliki pleh, od elekričnog 
šporeta, i dobro ga podmazati uljem. Zatim staviti testo iz vanglice i 
nauljenim rukama ga razvući u koru, po celom plehu. Preko kore sipati 
kečap (količina po želji) i kašikom ga razmazati po kori. Ja sam 
koristila ljuti kečap, a vi možete ukus da prilagodite sebi.
Preko kečapa poređati dimljenu svinjsku pečenicu, zatim rasporediti luk,
 papriku, šampinjone i krastavčiće. Posuti origanom. Čeri paradajz 
stavite, količinski, koliko želite. Preko svega krupno narendati 
kačkavalj.
     
    
4. Pizzu staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. 
Pečenu pizzu (kada krajevi testa dobro porumene, pizza je pečena) izvaditi i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар