Pileća krem čorba sa pavlakom
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 2 srednje šargarepe
- 1 koren paškanata
- 1 koren peršuna
- 80 g korena celera
- 2 srednja krompira
- 1 srednja glavica crnog luka
- 3 češnja belog luka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1,3 l vode
- 1/2 vezice peršuna
- 1 kockica za pileću supu
- 1/2 manje vezice peršuna
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- ulje
Priprema:
1. Pileće meso raseći, tako da budu
odvojeni batak i karabatak. Šargarepu, koren paškanata, peršuna i
celera očistiti i iseći na krupnije komade. Na krupnije komade iseći i
krompir, kao i crni luk. Beli luk, samo, očistiti.
2. U dublju posudu sipati ulje i
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti meso i malo ga
propržiti (samo malo da promeni boju). Zatim dodati, svo, iseckano
povrće. naliti toplu vodu, izmrviti kockicu pileće supe i promešati.
Kuvati na srednjoj temperaturi, dok smesa ne provri. U čorbu dodati
biber i suvi biljni začin, po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok meso ne
omekša.
3. Kada je meso omekšalo skloniti
posudu sa vatre. Izvaditi meso i šargarepu u tanjir. Ostalu smesu u
posudi, ručnim blenderom, ispasirati. Izvađeno meso odvojiti od kožice i
koske i iscepkati na krupnije komade. Šargarepu iseći na krugove ili
polukrugove (zavisi od veličine šargarepe).
U, ispasiranu, čorbu vratiti meso i šargarepu. Staviti ponovo na vatru,
da čorbica provri. Probati da li treba još šta dodati od začina.
4. Kada čorba provri, polako, sipati
pavlaku za kuvanje. Kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Ubaciti
iseckani peršun, promešati, poklopiti i ostaviti pet minuta da odstoji.
Zatim je poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар