Pileća krem čorba sa pavlakom
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 - 2 srednje šargarepe
 - 1 koren paškanata
 - 1 koren peršuna
 - 80 g korena celera
 - 2 srednja krompira
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 150 ml pavlake za kuvanje
 - 1,3 l vode
 - 1/2 vezice peršuna
 - 1 kockica za pileću supu
 - 1/2 manje vezice peršuna
 - suvi biljni začin
 - mleveni biber
 - ulje
 
Priprema:
1. Pileće meso raseći, tako da budu 
odvojeni  batak i karabatak. Šargarepu, koren paškanata, peršuna i 
celera očistiti i iseći na krupnije komade. Na krupnije komade iseći i 
krompir, kao i crni luk. Beli luk, samo, očistiti.
     
    
2. U dublju posudu sipati ulje i 
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje ubaciti meso i malo ga 
propržiti (samo malo da promeni boju). Zatim dodati, svo, iseckano 
povrće. naliti toplu vodu, izmrviti kockicu pileće supe i promešati. 
Kuvati na srednjoj temperaturi, dok smesa ne provri. U čorbu dodati 
biber i suvi biljni začin, po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok meso ne 
omekša.
     
    
3. Kada je meso omekšalo skloniti 
posudu sa vatre. Izvaditi meso i šargarepu u tanjir. Ostalu smesu u 
posudi, ručnim blenderom, ispasirati. Izvađeno meso odvojiti od kožice i
 koske i iscepkati na krupnije komade. Šargarepu iseći na krugove ili 
polukrugove (zavisi od veličine šargarepe).
U, ispasiranu, čorbu vratiti meso i šargarepu. Staviti ponovo na vatru, 
da čorbica provri. Probati da li treba još šta dodati od začina.
     
    
4. Kada čorba provri, polako, sipati
 pavlaku za kuvanje. Kuvati još 1-2 minuta i skloniti sa vatre. Ubaciti 
iseckani peršun, promešati, poklopiti i ostaviti pet minuta da odstoji.
Zatim je poslužiti sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар