Rolat sa sirom i prazilukom
Potrebno je:
- 1/2 kg tankih kora za pitu
 
Smesa za premazivanje kora:
- 3 belanceta
 - 120 g gustog jogurta
 - 180 ml ulja
 - 140 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 
Fil:
- 350 g domaćeg, kravljeg, sira (ili feta sir)
 - 3 žumanca
 - 1 jaje
 - 1 srednji struk praziluka
 
Priprema:
      1. Smesa za premazivanje kora: U 
vanglicu staviti belanca i, mikserom, čvrsto ih umutiti. Dodati jogurt i
 ulje, pa sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna, praška za pecivo i
 soli. Dobro umutiti. Umućenu smesu ostaviti da odstoji pola sata. 
     
    
      2. Fil: Sir staviti u dublju posudu i
 viljuškom ga izmrviti. Dodati žumanca i jaje. Viljuškom sjediniti jaja 
sa sirom. Praziluk očistiti i sitno iseckati, pa ga dodati u smesu sira i
 jaja. Promešati, da se svi sastojci dobro sjedine.
     
    
      3. Od fila odvojiti tri kašike, u 
manju posudu, i ostaviti na stranu.
Na radnu podlogu raširiti jednu koru i naneti preko kore tri kašike 
premaza. Kuhinjskom četkicom premaz rasporediti preko cele kore. Dalje 
nastaviti ređanje kora i svaku koru premazati sa po tri kašike premaza. 
Zadnju koru, takođe, premazati smesom za premazivanje. Preko zadnje 
kore, ravnomerno, rasporediti fil. 
     
    
      4. Ivice kora, vrlo malo, saviti ka 
unutra i kore uviti u rolat. Rolat prebaciti u pleh (od el. šporeta) 
preko pek papira. Prebačeni rolat premazati smesom za premazivanje, koju
 smo odvojili.
     
    
      5. Rernu uključiti da se zagreje na 
190 stepeni i staviti rolat da se peče. Pečeni rolat izvaditi iz rerne i
 ostaviti da se prohladi, pa ga iseći. 
Ako ne volite hrskavu koricu, rolat kada izvadite iz rerne prekrite 
kuhinjskom krpom, sačekati da se prohladi, pa ga iseći.
     
    



Коментари
Постави коментар