Juneća čorbica sa spanaćem
Potrebno je:
- 300 g junetine od plećke
 - 1 juneća šuplja kost
 - 300 g spanaća
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 4 srednja čena belog luka
 - 1 srednja šargarepa
 - 1 koren peršuna
 - 2 srednja krompira
 - 1 kašika masti
 - mleveni biber
 - suvi biljni začin
 
Priprema:
      1. Crni luk, beli luk, koren peršuna
 i šargarepu sitno iseckati. Meso iseći na kockice, kao i, očišćeni, 
krompir. Spanać očistiti, dobro isprati i krupno iseći.
     
    
      2. Meso i šuplju kost naliti sa 
hladnom vodom i staviti da provri. Čim provri skloniti sa vatre, 
izvaditi meso i kost iz vode, dobro oprati i ostaviti na stranu.
     
    
      3. U dublju posudu staviti mast i 
staviti na vatru, da se rastopi. Na rastopljenu mast ubaciti iseckani 
crni i beli luk, šargarepu kao i koren peršuna. Lagano dinstati 10-ak 
minuta. Zatim dodati meso, promešati i posle 10 minuta dinstanja ubaciti
 krompir i spanać. Dobro promešati (spanać dodati iz dva puta). Sipati 
vodu da smesa ogrezne, pa dodati šuplju juneću kost. Posuti biberom i 
suvim biljnim začinom, po ukusu. Kada provri, smanjiti temperaturu i na 
tihoj temperaturi kuvati 1,5 sat.
     
    



Коментари
Постави коментар