Juneća čorbica sa spanaćem
Potrebno je:
- 300 g junetine od plećke
- 1 juneća šuplja kost
- 300 g spanaća
- 1 srednja glavica crnog luka
- 4 srednja čena belog luka
- 1 srednja šargarepa
- 1 koren peršuna
- 2 srednja krompira
- 1 kašika masti
- mleveni biber
- suvi biljni začin
Priprema:
1. Crni luk, beli luk, koren peršuna
i šargarepu sitno iseckati. Meso iseći na kockice, kao i, očišćeni,
krompir. Spanać očistiti, dobro isprati i krupno iseći.
2. Meso i šuplju kost naliti sa
hladnom vodom i staviti da provri. Čim provri skloniti sa vatre,
izvaditi meso i kost iz vode, dobro oprati i ostaviti na stranu.
3. U dublju posudu staviti mast i
staviti na vatru, da se rastopi. Na rastopljenu mast ubaciti iseckani
crni i beli luk, šargarepu kao i koren peršuna. Lagano dinstati 10-ak
minuta. Zatim dodati meso, promešati i posle 10 minuta dinstanja ubaciti
krompir i spanać. Dobro promešati (spanać dodati iz dva puta). Sipati
vodu da smesa ogrezne, pa dodati šuplju juneću kost. Posuti biberom i
suvim biljnim začinom, po ukusu. Kada provri, smanjiti temperaturu i na
tihoj temperaturi kuvati 1,5 sat.
Коментари
Постави коментар