Kako da potrošite stari hleb? Napravite ukusnu pitu...
Potrebno je:
- stari (bajati) hleb
- 300 g sira
- 200 g pečenice (ili bilo šta od suhomesnatog)
- 180 g kisele pavlake
- 200 ml gazirane vode
- 200 ml mleka
- 3 jajeta
- 70 ml kečapa
- 50 ml ulja
- 4 manja kisela krastavčića
Priprema:
1. Pleh, vel. 35x20cm podmazati
uljem. Hleb iseći na parčiće, debljine 1cm. Poređati prvi red, isečenih
parčića, u pleh. Truditi se da ne ostanu šupljine između parčića (ako
nastanu šupljine popuniti ih komadićima od hleba).
2. Umutiti 1 jaje sa 100 ml gazirane
vode. Dodati 70 ml kečapa i sjediniti. Sa pripremljenom smesom preliti,
kašikom, prvi red hleba. Preko natrošiti polovinu sira. Preko sira
rasporediti polovinu iseckanog suhomesnatog. Krastavčiće iseckati na
polukrugove i staviti preko suhomesnatog.
3. Poređati drugi red hleba. Umutiti
2 jajeta sa ostatkom gazirane vode (100 ml), mlekom i kiselom pavlakom.
Ubaciti drugu polovinu izdrobljenog sira i iseckanog suhomesnatog.
Promešati. Dodati ulje, još jedanput promešati, i preliti preko hleba.
Ostaviti pitu da odstoji 20 minuta, da hleb upije preliv.
4. Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti pitu da se peče.
Kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
5. Prohlađenu pitu iseći na krupnije parčiće i poslužiti uz jogurt.
Коментари
Постави коментар