Kako da potrošite stari hleb? Napravite ukusnu pitu...

Potrebno je:

  • stari (bajati) hleb
  • 300 g sira
  • 200 g pečenice (ili bilo šta od suhomesnatog)
  • 180 g kisele pavlake
  • 200 ml gazirane vode
  • 200 ml mleka
  • 3 jajeta
  • 70 ml kečapa
  • 50 ml ulja
  • 4 manja kisela krastavčića

Priprema:

1. Pleh, vel. 35x20cm podmazati uljem. Hleb iseći na parčiće, debljine 1cm. Poređati prvi red, isečenih parčića, u pleh. Truditi se da ne ostanu šupljine između parčića (ako nastanu šupljine popuniti ih komadićima od hleba).
2. Umutiti 1 jaje sa 100 ml gazirane vode. Dodati 70 ml kečapa i sjediniti. Sa pripremljenom smesom preliti, kašikom, prvi red hleba. Preko natrošiti polovinu sira. Preko sira rasporediti polovinu iseckanog suhomesnatog. Krastavčiće iseckati na polukrugove i staviti preko suhomesnatog.
3. Poređati drugi red hleba. Umutiti 2 jajeta sa ostatkom gazirane vode (100 ml), mlekom i kiselom pavlakom. Ubaciti drugu polovinu izdrobljenog sira i iseckanog suhomesnatog. Promešati. Dodati ulje, još jedanput promešati, i preliti preko hleba. Ostaviti pitu da odstoji 20 minuta, da hleb upije preliv.
4. Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti pitu da se peče. Kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi.
5. Prohlađenu pitu iseći na krupnije parčiće i poslužiti uz jogurt.

Коментари

Популарни постови