Kako da potrošite stari hleb? Napravite ukusnu pitu...
Potrebno je:
- stari (bajati) hleb
 - 300 g sira
 - 200 g pečenice (ili bilo šta od suhomesnatog)
 - 180 g kisele pavlake
 - 200 ml gazirane vode
 - 200 ml mleka
 - 3 jajeta
 - 70 ml kečapa
 - 50 ml ulja
 - 4 manja kisela krastavčića
 
Priprema:
      1. Pleh, vel. 35x20cm podmazati 
uljem. Hleb iseći na parčiće, debljine 1cm. Poređati prvi red, isečenih 
parčića, u pleh. Truditi se da ne ostanu šupljine između parčića (ako 
nastanu šupljine popuniti ih komadićima od hleba).
     
    
      2. Umutiti 1 jaje sa 100 ml gazirane
 vode. Dodati 70 ml kečapa i sjediniti. Sa pripremljenom smesom preliti,
 kašikom, prvi red hleba. Preko natrošiti polovinu sira. Preko sira 
rasporediti polovinu iseckanog suhomesnatog. Krastavčiće iseckati na 
polukrugove i staviti preko suhomesnatog.
     
    
      3. Poređati drugi red hleba. Umutiti
 2 jajeta sa ostatkom gazirane vode (100 ml), mlekom i kiselom pavlakom.
 Ubaciti drugu polovinu izdrobljenog sira i iseckanog suhomesnatog. 
Promešati. Dodati ulje, još jedanput promešati, i preliti preko hleba. 
Ostaviti pitu da odstoji 20 minuta, da hleb upije preliv.
     
    
      4. Rernu zagrejati na 190 stepeni i staviti pitu da se peče. 
Kada pita porumeni, izvaditi je iz rerne, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 
     
    
      5. Prohlađenu pitu iseći na krupnije parčiće i poslužiti uz jogurt.
     
    



Коментари
Постави коментар