Kupus sa junećim mesom
Potrebno je:
- 1 kg svežeg kupusa
- 800 g junećeg mesa od plećke
- 1 srednja glavica crnog luka
- 1 veća sveža paprika
- 2 srednja krompira
- 1 srednji paradajz
- 1/2 vezice peršuna
- 2 kašičice aleve paprike
- 2 veće šargarepe
- mleveni biber
- suvi biljni začin
- voda
- ulje
Priprema:
1. Kupus iseći na krupnije kocke,
kao i meso.
Crni luk iseći na režnjeve. Papriku samo raseći na pola i očistiti od
semenki. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice, kao i očišćeni krompir.
Šargarepu iseći na krugove (ili polukrugove, ako je dosta krupna).
Peršun sitno iseckati.
2. Meso staviti u odgovarajuću
posudu, naliti ga sa hladnom vodom i staviti da provri. Čim provri
izvaditi ga iz vode, dobro isprati pod mlazom tople vode i ostaviti na
stranu.
U veću vanglicu staviti isečeni kupus, posuti ga sa biberom i suvim
biljnim začinom, po ukusu i promešati. Zatim dodati isečeni paradajz,
luk, peršun i šargarepu. Još jedanput ga, rukama, dobro promešati i
ostaviti da odstoji pola sata.
3. U dublju posudu sipati ulje i
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati alevu papriku i
promešati. Zatim ubaciti polovinu pripremljenog kupusa i, varjačom,
promešati. Potom dodati polovinu iseckanog krompira i celu količinu
mesa. Preko staviti drugu polovinu kupusa i krompira. Ubaciti i isečenu
papriku.
4. Sipati toplu vodu da prelije sastojke, pa kupus lagano kuvati dva sata. Ne treba mu zaprška, jer mu krompir da gustinu...
Коментари
Постави коментар