Kupus sa junećim mesom
Potrebno je:
- 1 kg svežeg kupusa
 - 800 g junećeg mesa od plećke
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 1 veća sveža paprika
 - 2 srednja krompira
 - 1 srednji paradajz
 - 1/2 vezice peršuna
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 2 veće šargarepe
 - mleveni biber
 - suvi biljni začin
 - voda
 - ulje
 
Priprema:
      1. Kupus iseći na krupnije kocke, 
kao i meso.
Crni luk iseći na režnjeve. Papriku samo raseći na pola i očistiti od 
semenki. Paradajz oljuštiti i iseći na kockice, kao i očišćeni krompir. 
Šargarepu iseći na krugove (ili polukrugove, ako je dosta krupna). 
Peršun sitno iseckati.
     
    
      2. Meso staviti u odgovarajuću 
posudu, naliti ga sa hladnom vodom i staviti da provri. Čim provri 
izvaditi ga iz vode, dobro isprati pod mlazom tople vode i ostaviti na 
stranu. 
U veću vanglicu staviti isečeni kupus, posuti ga sa biberom i suvim 
biljnim začinom, po ukusu i promešati. Zatim dodati isečeni paradajz, 
luk, peršun i šargarepu. Još jedanput ga, rukama, dobro promešati i 
ostaviti da odstoji pola sata.
     
    
      3. U dublju posudu sipati ulje i 
staviti da se zagreje. Na zagrejano ulje dodati alevu papriku i 
promešati. Zatim ubaciti polovinu pripremljenog kupusa i, varjačom, 
promešati. Potom dodati polovinu iseckanog krompira i celu količinu 
mesa. Preko staviti drugu polovinu kupusa i krompira. Ubaciti i isečenu 
papriku.
     
    
      4. Sipati toplu vodu da prelije sastojke, pa kupus lagano kuvati dva sata. Ne treba mu zaprška, jer mu krompir da gustinu...
     
    



Коментари
Постави коментар