Pečene juneće šnicle - ne treba vam nož
Potrebno je:
- 1 kg junećih šnicli od buta
 - 1 manja glavica belog luka
 - suvi biljni začin
 - mleveni biber
 - topla voda
 - brašno
 - maslac
 - senf
 - iseckani peršun
 
Priprema:
      1. Juneće šnicle iseći 1cm 
debljine. Svako parče mesa premazati senfom, sa obe strane (po pola male
 kašičice). Premazano meso posuti mlevenim biberom i suvi biljni začin, 
po ukusu. Meso složiti u odgovarajuću posudu (meso možete slagati jedno 
parče preko drugog), poklopiti i ostaviti u frižider, na pola sata.
     
    
      2. Uzeti veću i dublju posudu (ja 
sam koristila pekač) i dobro je premazati maslacem. Izvaditi meso iz 
frižidera i svako parče uvaljati u brašno i stavljati ga u posudu. Ako 
nema mesta da meso bude u jednom redu (što bi bilo najbolje) stavite ga 
jedno preko drugog. Svako parče mesa obilno posuti sa iseckanim belim 
lukom i sa malo peršuna.
     
    
      3. Preko svakog parčeta mesa staviti
 po kockicu, isečenog, maslaca. Meso preliti toplom vodom da ogrezne. 
Poklopiti posudu ili je dobro prekriti alu folijom. Pripremljenu posudu 
staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim voda u posudi 
provri smanjiti temperaturu na 180 stepeni i meso krčkati 1,5 sat.
     
    
      4. Posle proteka datog vremena 
izvaditi posudu iz rerne i pažljivo sklonite poklopac ili alu foliju, 
pazeći da se ne izgorite od vodene pare.
     
    
      5. Juneće šnicle poslužiti uz 
prilog, po želji i preliti ih, veoma ukusnim, sosom, u kome su se pekle.
 Meso je toliko mekano da vam nož nije potreban, vrlo lako se viljuškom 
odvaja...
     
    



Коментари
Постави коментар