Pečene juneće šnicle - ne treba vam nož
Potrebno je:
- 1 kg junećih šnicli od buta
- 1 manja glavica belog luka
- suvi biljni začin
- mleveni biber
- topla voda
- brašno
- maslac
- senf
- iseckani peršun
Priprema:
1. Juneće šnicle iseći 1cm
debljine. Svako parče mesa premazati senfom, sa obe strane (po pola male
kašičice). Premazano meso posuti mlevenim biberom i suvi biljni začin,
po ukusu. Meso složiti u odgovarajuću posudu (meso možete slagati jedno
parče preko drugog), poklopiti i ostaviti u frižider, na pola sata.
2. Uzeti veću i dublju posudu (ja
sam koristila pekač) i dobro je premazati maslacem. Izvaditi meso iz
frižidera i svako parče uvaljati u brašno i stavljati ga u posudu. Ako
nema mesta da meso bude u jednom redu (što bi bilo najbolje) stavite ga
jedno preko drugog. Svako parče mesa obilno posuti sa iseckanim belim
lukom i sa malo peršuna.
3. Preko svakog parčeta mesa staviti
po kockicu, isečenog, maslaca. Meso preliti toplom vodom da ogrezne.
Poklopiti posudu ili je dobro prekriti alu folijom. Pripremljenu posudu
staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 200 stepeni. Čim voda u posudi
provri smanjiti temperaturu na 180 stepeni i meso krčkati 1,5 sat.
4. Posle proteka datog vremena
izvaditi posudu iz rerne i pažljivo sklonite poklopac ili alu foliju,
pazeći da se ne izgorite od vodene pare.
5. Juneće šnicle poslužiti uz
prilog, po želji i preliti ih, veoma ukusnim, sosom, u kome su se pekle.
Meso je toliko mekano da vam nož nije potreban, vrlo lako se viljuškom
odvaja...
Коментари
Постави коментар