Posne krofnice iz aparata
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1 kesica cimeta
 - 3 kašike kakaoa
 - 1/2 kašičice anisa
 - 200 g šećera
 - 5 kašika marmelade od šipuraka
 - 7 kašika ulja
 - 300 ml tople vode
 
... i još:
- šećer u prahu
 - posni krem
 
Priprema
      1. U vanglicu staviti brašno, dodati
 prašak za pecivo, cimet, kakao, anis (ako ne možete da ga pronađete 
može i bez njega) i šećer. Kašikom dobro promešati. Zatim dodati 
marmeladu (marmeladu možete staviti i drugu, koju najviše volite), ulje i toplu vodu. Kašikom izmešati testo, da ne ostanu 
grudvice. 
Ostaviti testo da odstoji 10-ak minuta.
     
    
      2. Uključiti kalup za krofnice da se
 ugreje. U zagrejani kalup stavljati po kašičicu fila i peći krofnice,  2 minuta. Proverite, kalupi su različiti, ali obično za 2-3 minuta najviše, krofnice su pečene 
     
    
      3. Pečene krofnice vaditi na 
odgovarajuću tacnu. Kada završite sa pečenjem krofnica posuti ih šećerom
 u prahu i napuniti kremom (veoma su ukusne i bez ikakvih dodataka).
     
    
      4. Recept sam videla na internetu.
     
    



Коментари
Постави коментар