Posne krofnice iz aparata

Potrebno je:

  • 1/2 kg brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1 kesica cimeta
  • 3 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice anisa
  • 200 g šećera
  • 5 kašika marmelade od šipuraka 
  • 7 kašika ulja
  • 300 ml tople vode

... i još:

  • šećer u prahu
  • posni krem

Priprema

1. U vanglicu staviti brašno, dodati prašak za pecivo, cimet, kakao, anis (ako ne možete da ga pronađete može i bez njega) i šećer. Kašikom dobro promešati. Zatim dodati marmeladu (marmeladu možete staviti i drugu, koju najviše volite), ulje i toplu vodu. Kašikom izmešati testo, da ne ostanu grudvice. Ostaviti testo da odstoji 10-ak minuta.
2. Uključiti kalup za krofnice da se ugreje. U zagrejani kalup stavljati po kašičicu fila i peći krofnice,  2 minuta. Proverite, kalupi su različiti, ali obično za 2-3 minuta najviše, krofnice su pečene
3. Pečene krofnice vaditi na odgovarajuću tacnu. Kada završite sa pečenjem krofnica posuti ih šećerom u prahu i napuniti kremom (veoma su ukusne i bez ikakvih dodataka).
4. Recept sam videla na internetu.

Коментари

Популарни постови