Posne krofnice iz aparata
Potrebno je:
- 1/2 kg brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica cimeta
- 3 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice anisa
- 200 g šećera
- 5 kašika marmelade od šipuraka
- 7 kašika ulja
- 300 ml tople vode
... i još:
- šećer u prahu
- posni krem
Priprema
1. U vanglicu staviti brašno, dodati
prašak za pecivo, cimet, kakao, anis (ako ne možete da ga pronađete
može i bez njega) i šećer. Kašikom dobro promešati. Zatim dodati
marmeladu (marmeladu možete staviti i drugu, koju najviše volite), ulje i toplu vodu. Kašikom izmešati testo, da ne ostanu
grudvice.
Ostaviti testo da odstoji 10-ak minuta.
2. Uključiti kalup za krofnice da se
ugreje. U zagrejani kalup stavljati po kašičicu fila i peći krofnice, 2 minuta. Proverite, kalupi su različiti, ali obično za 2-3 minuta najviše, krofnice su pečene
3. Pečene krofnice vaditi na
odgovarajuću tacnu. Kada završite sa pečenjem krofnica posuti ih šećerom
u prahu i napuniti kremom (veoma su ukusne i bez ikakvih dodataka).
4. Recept sam videla na internetu.
Коментари
Постави коментар