Prazne kiflice
Testo:
- 650 g brašna
- 200 ml kiselog mleka
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 3 jajeta
- 1 belance
- 1/2 limuna (sok+izrendana korica)
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kesica praška za pecivo
Za premazivanje kiflica:
- 1 žumance
- 2 kašike mleka
- 1 kašičica ulja
... i još:
- maslac
Priprema:
1. U vanglicu staviti brašno i
dodati sve navedene sastojke (kiselo mleko, šećer, ulje, jaja, belance,
sok i izrendanu koricu limuna, sodu bikarbonu i prašak za pecivo).
Zamesiti testo i, odmah, ga prebaciti na, pobrašnjenu, radnu podlogu.
Testo podeliti na četiri, jednaka, dela.
2. Uzeti prvi deo testa, razviti ga,
tanko, u krug i iseći na osam trouglova. Svaki trougao, na užoj strani,
zaseći tri puta (1cm od vrha trougla). Zaviti kiflice i poređati ih u
pleh, preko pek papira.
Isti postupak ponoviti i sa ostalim testom (po želji - kiflice možete filovati džemom ili kremom).
3. Poređane kiflice premazati
mešavinom žumanceta, mleka i ulja. Na svaku kiflicu staviti po, malo,
parče maslaca i staviti ih da se peču u, prethodno zagrejanu, rernu na
190 stepeni.
4. Kada kiflice porumene izvaditi ih i prekriti kuhinjskom krpom. Prohlađene kiflice poslužite.
Коментари
Постави коментар