Svinjsko meso i povrće u sosu sa pivom

Potrebno je:

  • 2 kg svinjskih šnicli od buta
  • 400 g dimljene slanine
  • 1 kg šampinjona
  • 2 veće glavice crnog luka
  • 4 veća češnja belog luka
  • 3 veće šargarepe
  • 100 g korena celera
  • koren paškanata
  • koren peršuna
  • 1/2 vezice mirođije
  • 1 l piva
  • 1/2 l pasiranog paradajza
  • 1,5 kg krompira
  • origano
  • ljuta tucana paprika
  • slatka aleva paprika
  • biber
  • suvi biljni začin
  • kim
  • mast
  • majoran

Priprema:

1. Meso začiniti (po ukusu), krompir očistiti i iseći na četvrtine, šampinjone prepoloviti, crni luk iseći na deblja rebarca, beli luk iseći na pola, šargarepu krupno iseći, koren celera, paškanata i peršuna iseći na kockice, slaninu iseći na kocke, a mirođiju sitno iseckati.
2. U dubljem sudu pomešati isečeni krompir, šampinjone, slaninu, šargarepu, paškanat, peršun, celer, mirođiju, crni i beli luk. Dobro promešati. Posuti sa tucanom, ljutom, paprikom, slatkom alevom paprikom, kimom, origanom, majoranom, biberom i suvim biljnim začinom (količinu začina odredite sami - po ukusu). Dobro promešati.
3. Na dno pekača staviti dve, dobre, kašike masti. Preko sipati pola pripremljene smese sa povrćem i slaninom, pa rasporediti svinjske šnicle. Preko mesa sipati ostatak smese sa povrćem i slaninom. Preliti sa pasiranim paradajzom, a sa strane sipati pivo.
4. Pekač poklopiti i staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni. Kada smesa provri, smanjiti na 190 stepeni i krčkati jelo, narednih dva sata.
5. Zatim izvaditi pekač iz rerne, pažljivo skloniti poklopac i vratiti jelo da se zapeče.
6. Poslužiti sa salatom, po želji.

Коментари

Популарни постови