Svinjsko meso i povrće u sosu sa pivom
Potrebno je:
- 2 kg svinjskih šnicli od buta
- 400 g dimljene slanine
- 1 kg šampinjona
- 2 veće glavice crnog luka
- 4 veća češnja belog luka
- 3 veće šargarepe
- 100 g korena celera
- koren paškanata
- koren peršuna
- 1/2 vezice mirođije
- 1 l piva
- 1/2 l pasiranog paradajza
- 1,5 kg krompira
- origano
- ljuta tucana paprika
- slatka aleva paprika
- biber
- suvi biljni začin
- kim
- mast
- majoran
Priprema:
1. Meso začiniti (po ukusu), krompir
očistiti i iseći na četvrtine, šampinjone prepoloviti, crni luk iseći
na deblja rebarca, beli luk iseći na pola, šargarepu krupno iseći, koren
celera, paškanata i peršuna iseći na kockice, slaninu iseći na kocke, a
mirođiju sitno iseckati.
2. U dubljem sudu pomešati isečeni
krompir, šampinjone, slaninu, šargarepu, paškanat, peršun, celer,
mirođiju, crni i beli luk. Dobro promešati. Posuti sa tucanom, ljutom,
paprikom, slatkom alevom paprikom, kimom, origanom, majoranom, biberom i
suvim biljnim začinom (količinu začina odredite sami - po ukusu). Dobro
promešati.
3. Na dno pekača staviti dve, dobre,
kašike masti. Preko sipati pola pripremljene smese sa povrćem i
slaninom, pa rasporediti svinjske šnicle. Preko mesa sipati ostatak
smese sa povrćem i slaninom. Preliti sa pasiranim paradajzom, a sa
strane sipati pivo.
4. Pekač poklopiti i staviti u,
prethodno zagrejanu, rernu na 200 stepeni. Kada smesa provri, smanjiti
na 190 stepeni i krčkati jelo, narednih dva sata.
5. Zatim izvaditi pekač iz rerne, pažljivo skloniti poklopac i vratiti jelo da se zapeče.
6. Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар